Dijeta iz snova: Unosite negativne kalorije!

24/04/2016 15:05

Dijeta iz snova: Unosite negativne kalorije!

Nikome dijeta ne pada lako, a najčešće se od iste odustaje zbog teškog navikavanja na drugačiji način ishrane koji dijeta diktira.

Greška je misliti da dijeta mora da podrazumeva izgladnjivanje ili odricanje svega što volimo da jedemo. Postoje neke namirnice koje su poželjne tokom dijete – u što većoj meri!

Namirnice sa negativnim kalorijama

Naime, postoje namirnice sa negativnim kalorijama koje, konzumiranjem, skidaju višak kilograma. Zahvaljujući njima – možete jesti normalno, a pritom i mršaviti.

Ovome se posebno raduju oni koji zaista vole da jedu i kojima mali obroci ne mogu da utole želju za hranom.

povrce kolaz

U namirnice sa negativnim kalorijama spadaju: boranija, cvekla, kelj, kupus, šargarepe, karfiol, celer, rotkvice, krastavac, grašak, praziluk, kupus, zelena salata, spanać i paradajz.

Uz malo kreativnosti – od ovih namirnjca sa niskim glikemijskim indeksom možete napraviti sjajne i ukusne obroke kojih ne morate da se odreknete – nego ih je čak i poželjno jesti u što većim količinama i što češće!

A šta je sa dezertom? Evo rešenja i za to!

Postoji i voće koje će vam pomoći da smršate, a to su: jabuke, borovnice, brusnice, grejpfrut, limun, maline. Ovo voće ima dovoljno šećera u sebi da vam utoli potrebu za slatkim, a da se pritom ne brinete da li će to štetiti vašoj liniji.

voce kolaz

Namirnice sa negativnim kalorijama veoma pozitivno deluju na celokupan organizam, jer ubrzavaju metabolizam i olakšavaju varenje, čime ubrzvaju i proces mršavljenja.

Ako budete unosili kilogram dnevno svih ovih namirnica – bez obrzira da li je u pitanju voće ili povrće, nećete više imati briga oko viška kilograma, a što je još važnije – nećete biti ni gladni!

24/04/2016 15:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments