Šta nije za posao tokom leta?

17/08/2021 14:21

Šta nije za posao tokom leta?

Pravila oblačenja važe u svim vremenskim prilikama i za sve posete određenim institucijama. Neovisno da li je spoljna temperatura prešla 36 podeok Celzijusove skale ili je ispod 15. Radno mesto nije plaža pa u kancelariju ne može da se ušeta kao da smo krenuli na kupanje.

Osnosno pravilo prilikom oblačenja tokom leta za posao je : garderoba treba da je od tanjih materijala i prijatna za nošenje. Veštački materijali, kao što je sintetika, nisu preporučljivi, jer sprečavaju cirkulaciju vazduha te se lako može desiti da se u istoj vrlo brzo usmrdite. U nastavku pročitajte šta bi trebalo izbegavati prilikom odabira odeće za posao.

Siva majica – iako je pamučna, siva majica je odlična za boravak u prirodi ili ležerno poslepodne, ali ne i za radno mesto. Tokom sparnih, letnjih dana veće su šanse da se znijimo, te će se na njoj videti svaka kapljica znoja. Kako biste izbegli ovo umesto sive obucite belu ili crnu majicu.

možda vas zanima i: Koji delovi tela su najugroženiji od sunca?

Iscepani teksas  šorts –  savršen komad odeće za plažu ili posetu bazenu, ali kako izgleda neuredno, nije mu mesto u kancelariji.

Krop top – imate sjajno oblikovane stomačne mišiće i preplanuli ste, sjajno, ali isto ne treba pokazivati u radnom kolektivu. Ovaj model je hit sezone, u raznim oblicima, bojama i dezenima… I nijedan nije adekvatan za posao. Obucite ga kada idete u šetnju ili na piće sa prijateljima u kancelariji pokrijte stomak, pristojnije je.

Veštački materijali – ekološki su neodrživi, podstiču znojenje i sprečavaju da se telo suši. Kako biste znali da li je određen komad sašiven od prirodnog ili veštačkog materijala, “konsultujte” etiketu. Veštački materijali se lako i pod prstima osete, po pravilu su “klizavi” i manje prijatni na dodir. U prirodne materijale sse ubrajaju pamuk, lan i svila.

Biciklističke pantalonice – vrlo diskutabilan komad odeće. Ne slažu se svi da mu nije mesto za radnim stolom, međutim većina se slaže da ih treba nositi dok se bavite sportom ili sedite kod kuće.

Štikle – iako ženska noga deluje duže i elegantnije u potpetici, po vrućini ih treba izbegavati. Najpre jer se u njima noga znoji više nego tokom jesenjih meseci. Sve i da nosite čarape pravite sebi mnogo većih problema. Noge na toploti mnogo brže oteknu što za posledicu može imati i stvaranje žuljeva, koje kasnije treba i lečiti, a uz to su i vrlo bolni. Idealno rešenje je ravna obuća poput sandala sa zatvorenim prstima ili baletanke.

Bižuterija – koliko god da želima da neku kombinaciju obogatimo i komadom nakita treba pažljivo birati šta će to biti. Bižuteriju leti treba izbegavati, jer u kombinaciji sa znojem ostavljaju na telu crne ružne mrlje.

Haljine za plažu – providne s tankim bretelama i upadljivim dezenom su odlične za plažu ili večernji izlazak. Isključivo.

Japanke –  em što spadaju u nezdravu obuću, pri tom deluju vrlo jeftino kada se nose na radno mesto, a vas predstavljaju kao osobu koja je zalutala u firmu.

17/08/2021 14:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments