Novi izgled YouTube-a za samo jedan klik!

04/05/2017 16:55

Novi izgled YouTube-a za samo jedan klik!

Popularni sajt YouTube promenio je svoj izgled, a svi koji žele da isprobaju novi dizajn mogu to uraditi veoma jednostavno – samo jednim klikom!

Cilj YouTube-a je uvek bio da ovaj sajt bude pre svega funkcionalan i da dizajn uvek odgovara na ovaj zahtev pre svega, ali došlo je vreme da se prepoznatljiv izgled ipak malo promeni.

Pre godina dana je započelo testiranje jednostavnijeg dizajna YouTube-a koji bi u još većoj meri pružao prijatno iskustvo svim korisnicima servisa koji ova platforma pruža, a sada je upravo to i dostupno svima.

Redizajn popularnog sajta je urađen u skladu sa “Material Design” politkom koju Google vodi već nekoliko godina i koji je zapravo podrazumevani dizajn za sve njegove proizvode i servise.

– Ne želimo da interfejs bude zbunjujući i da odvlači pažnju. Interfejs uvek treba da je fokusiran na sadržaj – istakao je Fred Gilbert, direktor odeljenja za korisničko iskustvo u YouTube-u. Gilbert je dodao da je YouTube uradio dosta toga kako bi korisnicima olakšao pronalazak novih sadržaja.

Naslovi videa u plavoj boji su promenjeni i sada su crni, meniji sa strane su “očišćeni” od nepotrebnih elemenata, a čak je i polje za pretragu smanjeno.

Kako biste već sada isprobali novi dizajn YouTube-a kliknite OVDE i na otvorenoj stranici izaberite opciju “Try it now”.

Pogledajte video kako da promenite izgled YouTube-a:

04/05/2017 16:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments