Larusov rečnik bogatiji za 150 francuskih reči i izraza

02/06/2017 16:29

Larusov rečnik bogatiji za 150 francuskih reči i izraza

Novi enciklopedijskih rečnik Larus će u Francuskoj 15. juna biti izdat sa 150 novih reči i izraza na francuskom jeziku koji do sada nisu postojali.

S obzirom na to da svaki Larusov rečnik ima dva dela, od kojih je jedan posvećen svim vrstama reči sa gramatičkim objašnjenjima, a drugi ličnim imenima, i u ovom, najnovijem izdanju biće dopunjena oba dela.

Pored novih reči koji će se naći u prvom delu, u delu sa ličnim imenima od 15. juna naći će se i ime novog predsednika Francuske Emanuela Markona, kao i alžirskog pisca Bualema Ansala, glumice Katrin Fro i kuvara Bernara Pakoa.

Na spisku novih reči koje će se naći u novom izdanju Larusovog rečnika nalate se reči: “hacktivisme” (digitalna aktivnost), burkini (kupaći kostim koji prekriva celo telo) i “gameur” (osoba koji igra video igirice) ali i mnoge druge.

Prvi Larus objavljen je 1905. godine. Enciklopedija je dobila ime po Pjeru Larusu (1817-1875), autoru francuskog “Velikog univerzalnog rečnika 19. veka” i začetniku encikopledijske forme pisanja rečnika u Francuskoj.

Novi Larus će izaći i u drugim frankofonim zemljama, najpre u Švajcarskoj, Belgiji i Kanadi.

02/06/2017 16:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments