Na ovim ostrvima nema automobila

17/05/2016 11:03

Na ovim ostrvima nema automobila

Kada pomislite na letnji odmor – zamišljate more, plažu, hlad, bez gužve, galame i drugih gradskih zbivanja. A ako se nađete na nekom od ovih ostrva – upravo tako će vam i biti!

Naime, postoje ostrva koja su zabranila saobraćaj, pa se na njima ne može videti ni jedan automobil. Zar to nije sjajno? Sva galama i zagađivanje koje automobil sa sobom donosi – jednostavno ne postoji.

Pogledajte koja su to ostrva koja su zakonom zabranila automobile:

Holboks – Meksiko

ostrvo holboks

Iako Holboks nije najpoznatija turistička destinacija u Meksiku, to što na njemu ne postoji ni jedan automobil – sigurno ga čini jednom od najpoželjnijih. Oni koji su imali priliku da posete ovo malo ostrvo severoistočno od Jukatan – mogli su da vide peščane puteve, trošne kuće, ali i bajkovita odmarališta.

Hidra – Grčka

ostrvo hidra

Grčka je poznata po velikom broju ostrva koja predstavljaju veoma poželjne turističke destinacije. Međutim, ostrvo Hidra se izdvojilo kao posebno mesto za odmor.

Naime, još 1957. godine počela je popama za ovim mestom, ali ne zato što je zabranjen saobraćaj, nego zato što je te godine čuvena Sofija Loren na ovom ostrvu snimala finm “Dečan na delfinu”.

Maretimo – Italija

ostrvo maretimo

Maretimo je malo italijansko ostrvo, na kome postoje najbolja mesta za sedenje u hladovini, čitanje knjige i uživanje u dobrom kapućinu. Ovo mesto bi se moglo nazvati simbolom opuštenog života, a to što ne postoji ni jedan automobil – čini atmosferu na ostvru još opuštenijom.

Lopud – Hrvatska

ostrvo lopud

Na Jadranu se nalazi ostrvo u blizini Dubrovnika, od kompna udaljeno 50-tak minuta trajektom. Veoma mirno i opušteno ostrvo Lopud u Hrvatskoj još jedno je ostrvo na svetu na kom je zabranjeno voziti automobil.

Prinčevska ostrva – Turska

ostrva princevska

Prinčevska ostrva predstavljaju arhipelag, samo nekoliko kilometara udaljen od Istambula. Na svih devet ostrva u okviru arhipelaga saobraćaj je zabranjen, a posetiocima se nudi prevoz u vidu konja sa zapregom.

17/05/2016 11:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments