Kofer kao prevozno sredstvo? Što da ne?!

29/07/2016 10:00

Kofer kao prevozno sredstvo? Što da ne?!

Teške torbe i žurba da stignete na svoj let ili red vožnje autobusa sigurno nisu najzanimljivije stvari na svetu. Osim toga, mogu predstavljati i ozbiljan fizički napor.

Upravo se ovim problemima vodio i čikaški biznismen Kevin O’Donel kada je došao na jednu sjajnu ideju koja rešava ove probleme pred putovanje.

Zašto se ne bi vozili zajedno sa svojim prtljagom i potencijal koji kofer sa točkićima ima podigli na novi nivo – i pretvorili ga u prevozno sredstvo?

Izum pod nazivom “Modobeg” je kofer manjih dimanzija u koje može da stane dosta stvari, a koji uz to može da podnese i osobu tešku do 260 kilograma koja bi mogla da njemu da se vozi.

Ovaj modifikovani kofer predstavlja savremenu električnu putnu torbu koja ima motor, korman, mesto za noge, ali i prostor adaptiran za punjenje svih mobilnih uređaja koje imate sa sobom.

Vožnju ovom torbom možete kontrolisati vrlo jednostavno – pomoću gasa i ručne kočnce, sedeći na udobnom sedištu naprevljenom od memorijske pene.

Motor ovog prevoznog sredstva-torbe pokreće električna energija, a baterija se puni izuzetno brzo – čak 80 odsto za samo 15 minuta.

Kevin O’Donel, kome je ova ideja pala na pamet dok je po aerodromu vukao kofer, na svom izumu je radio oko dve godine, a sada se “Modobeg” prodaje po ceni od 1.000 dolara.

Pogledajte kako izgleda ovaj kofer-prevozno sredstvo i na koji način funkcioniše:

29/07/2016 10:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments