Hit sezone – MASKE!

20/07/2020 12:00

Hit sezone – MASKE!

Moda ide sa godinama i isto tako se i vraća u nemogućnosti stalnog izmišljanja novog, a i ljubavi prema starim dobrim retro stvarima. Polako svetski stil postaje mešavina svega i sve postaje moderno…ali uvek postoji onih par apsolutnih hitova sezone.

Ovu sezonu, a i period svetske istorije je u svakom smislu obeležila pandemija virusa korona, te nas to dovodi do zaključka da su ultimativni hit sezone ni manje ni više nego MASKE.

U službi prevencije zaraze koja se širi vazduhom ili preko Fligelovih kapljica, ovaj virus od nas iziskuje da nosimo maske kako bi zaštitili sebe i druge.

U periodima izolacije, karantina i dokolice, kako je ceo svet kratko stao, počeli smo da stilizujemo i prilagođavamo zaštitne maske svom stilu i potrebama. 

Maskama se neznatno menja oblik, one i dalje u svojoj osnovnoj svrsi pokrivaju nos i usta te moraju biti i dobro pričvršćene. Materijal treba da bude gušći kako bi zaista zaustavljao i sitnije čestice da prođu kroz njega, a opet dovoljne gustine da propušta do naših disajnih organa dovoljnu količinu vazduha, kiseonika kako bi mogli nesmetano disati.

Ostalo je nama na izboru pa su tako mnogi počeli da se igraju sa dezenima, sinonimima i pustili svojoj kreativnosti na volju. Mnogima je personalizovanje maske pomoglo da prihvate njenu funkciju i potrebu nošenja. Sve su to psihološki momenti i zanimljive reakcije ljudske prirode na iste.

Bitno je da shvatamo važnost nošenja maski i našu odgovornost pri tom činu, pa neka je ona i u dezenu naše majce ili torbe, ispisana nama bitnim rečima ili simbolima…mi smo sa maskom u ovom momentu simbol društvene odgovornosti.

Hvala vam što nosite maske!

20/07/2020 12:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments