Kako vam telo poručuje da morate više da se krećete?

26/09/2017 12:06

Kako vam telo poručuje da morate više da se krećete?

Osećate se izmoreno, nervozni ste i ne možete da zaspite? Mozda se razlog krije baš u tome da se ne krećete dovoljno!

Naučnici su otkrili da brojne zdravstvene tegobe imamo upravo iz razloga što se ne bavimo fizičkom aktivnošću. Ukoliko prepoznate neke od ovih simptoma, moguće je da vam telo očajnički govori da je vreme da krenete da vežbate!

Stalno ste umorni

Umor naravno najčešće dolazi nakon napornog rada, ali ponekad, simptome poput vrtoglavice i letargije osećamo usled nedostatka energije. Kada shvatite da vam se telo ulenjilo, pravo je vreme da povratite snagu upravo šetnjom ili džogiranjem.

Pod stresom ste

Ukoliko ste stalno nervozni, savet je da krenete na neki vid rekreacije. Fizička aktivnost utiče na lučenje serotonina- hormona sreće. Tako ćete na zdrav način iz sebe “izbaciti” negativnu energiju i osećaćete se pozitivnije.

Nesanica

Insomnija može biti posledica brojnih tegoba, ali isto tako, može da nastane i ukoliko vam telo nije umorno. Dokazano je da vežbanje do 150 minuta nedeljno utiče na smanjenje nesanice.

Bolovi u mišićima

Ukoliko vas bole leđa, kolena ili zglobovi, to može biti znak da se ne krećete dovoljno. Mišići u tom slučaju atrofiraju i moguća je pojava bolnih grčeva.

Dekoncentracija

Naučnici su otkrili da usled fizičkih aktivnosti, mozak ispušta supstance koje utiču na poboljšanje memorije.

26/09/2017 12:06

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments