Jedan od najneobičnijih hotela na svetu – Kolarbyn

20/11/2020 15:02

Jedan od najneobičnijih hotela na svetu – Kolarbyn

Ukoliko želite avanturu u stilu Robin Hooda i beg od svakidašnjice i savremenog sveta, švedske šume i projekat prirodnog hotela su prava prilika za to.

Odnedavno svetski trend vodi ka vraćanju prirodi i povremenom dekonektingu iz vreve telekomunikacija i interneta i ostalih benefita savremenog sveta, koji koliko god da nam olakšavaju život i štede vreme ustvari troše naša čula i time životnu energiju. Tako je, kažu, veoma delotvorno a i moderno izgubiti se u šumi, bez struje, vode, interneta i telefona, uživati u momentu i društvu voljenih, napojiti čula lepotama prirode i tišinom, legati sa mesecom a ustajati sa suncem, zvukom lišća, povetarca, kiše…

Nedaleko od Štokholma u Švedskoj, u samoj šumi Skinnskatteberg, nalazi se ovaj neobični hotel u prirodi koji bi nekima bio izazov, a nekima relaksacija, a svima svakako zagarantovana avantura. 

U zelenilu potpune divljine nalaze se drvene kućice koje od 2004. godine moguće iznajmiti i prenoćiti u njima. Kućice su izvorno, sagradili radnici, kako je nekad ovo mesto bilo poznato po obradi uglja, pa su oni koji su u ovoj proizvodnji radili napravili sebi privremeno prenoćište koje ih je sakrivalo od hladnoće i zime. U kućicama nema struje, vod,  niti interneta. Odsedanje u ovom hotelu podrazumeva u potpunosti primitivan način života.

Mesto je dom velikog broja životinjskih vrsta. Uveče možete da idete u obilaske sa vodičem i istražujete divljinu. Noć vam donosi samo zvukove prirode, blage zvuke tek šuškanja zaspalog dana. Vetar, lišće, pucketanje vatre. Jutro i buđenje vam donosi orkestar buđenja prirode i slavlje novog dana. Posle doručka je organizovana i berba pečuraka ako baš i niste neki ljubitelj istih, možete da zaronite u kristalno čisto jezero nadomah hotela. 

Hranite se sami, zalihe postoje, ali hranu pravite na otvorenoj vatri, bukvalno kako su radili i naši preci. Hrana je uglavnom organska. Možete se poslužiti testom, povrćem, voćem, jajima, začinima, hlebom, kafom, čajem.

20/11/2020 15:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments