Ovo je najbolji restoran na svetu

21/06/2018 12:57

Ovo je najbolji restoran na svetu

Gde se u svetu najbolje jede, odnosno u kom restoranu možete uživati u najukusnijim jelima? Ukoliko ste se pitali, odgovor je u restoranu “Osteria Francescana”, u Italiji.

Ovaj restoran proglašen je za najbolji restoran na svetu.

Mišlenove zvezdice i preporuka britanskog “Restorana”

Restoran “Osteria Franćeskana” nalazi se u Modeni, na severu Italije, a ove godine proglašen je za najbolji restoran na svetu, na svečanosti u Bilbau, u Španiji.

Ovaj italijanski restoran našao se na prvom mestu uticajne liste “50 najboljih restorana” britanskog magazina “Restoran”.

“Osteria Franćeskana”, može da se pohvali i glavnim šefom Masimom Botureom, koji je dobitnik tri Mišlenove zvezdice. Naime, ovo nije prvi put da je restoran poneo ovu titulu. Na prvom mestu našao se i pre dve godine, kada je sa trona svrgnuo njujorški restoran i njegovog šefa, Švajcarca Daniela Huma.

Jedan od velikih svetskih restorana, španski “El Seler de Kan Roka”, koji se nalazi u Đironi, u Kataloniji, krunisan je 2013. i 2015. godine kao najbolji restoran na svetu, dok se ove godine našao na drugom mestu.

Na trećem mestu našao se “Mirasur d Menton” , francuski restoran, argentinskog šefa Maura Kolagreka.

FOTO: www.osteriafrancescana.it

“50 Najboljih”

Nagrada “50 Najboljih” dodeljuje se od 2002. godine. U odlučivanju i dodeli učestvovalo je oko hiljadu nezavisnih stručnjaka – šefova, eksperta, vlasnika restorana, kritičara i novinara. Oni su beležili svoja iskustva, pod pokroviteljstvom britanskog magazina “Restoran”, tokom 18 meseci.

Naravno, kao i kod svakog takmičenja, tako i ovde, čest je slučaj osporavanja validnosti rangiranja. Najčešće se žale francuski kuvari, jer se nijedan francuski restoran, od početka održavanja takmičenja, nije našao na prvom mestu.

21/06/2018 12:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments