Zanimljiva čuda Afrike

07/05/2018 13:47

Zanimljiva čuda Afrike

Predstvaljamo vam nekoliko divnih predela Afrike. Možda nisu prave turističe atrakcije, ali zaslužuju podjednaku pažnju i divljenje. Upoznajte čuda Afrike. 

Danakilska pustinja u Etiopiji

U pitanju je jedno od najneobičnijih mesta na našoj planeti. Ova pretopla oaza u Etiopiji pruža fantastičan pogled na suvo zemljište i jezera lave.

Nacionalni park Liuva u Zambiji

Nacionalni park Liuva predstavlja travnatu ravnicu u zapadnom delu Zambije. Poznat je po jednoj od najvećih migracijia gnu antilope. Park je izolovan, toliko da do otvaranja kampa King Lewanika, nije imao stalan kamp.

Taghazout u Maroku

Malo ribarsko selo Taghazout predstavlja dom nekim od najboljih surferskih lokacija u Africi, kao što su Anchor i Killer Points. Mnogi surferi dolaze u ovo seoce u potrazi za talasima, pa čak i imaju malu zajednicu surfera. Selo samo po sebi predstavlja izuzetno mesto. Boravak će vam ulepšati i Rajska dolina, koja se nalazi u blizini, smeštena na planinama Atlas.

Tsingy Rouge u Madagaskar

Tsingy Rouge, gradić nadomak Diego Suareza, je predivna kolekcija crvenih stena. Formacija stena otkrivena je sredinom XX veka, a danas jedno od atraktivnih turističkih mesta.

Makgadikgadi u Bocvani

Suva jama, veličine jednog Portugala danas je neverovatan prizor. Nekada je ovo mesto bilo jezero Makgadikgadi, a danas je nepregledni pejzaž suvog zemljišta, žute i bež boje.

Namakualand u Južnoafričkoj Republici

Namakualand je prekrivena hiljadama cvetova u toku avgusta i septembra, nakon kiša. Ovo mesto broji na more fanova koji dolaze svake godine da ga posete, kako bi uživali u neverovatnom pejzažu. Najbolja mesta za uživanje u pogledu su Nacionalni park Rihtersveld i Rezervat Skilpad.

07/05/2018 13:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments