Više od 200 prijava za radno mesto – nindže!

28/03/2016 11:04

Više od 200 prijava za radno mesto – nindže!

Japanska provincija objavila konkurs za stalni posao nindže – ratnika špijuna za vreme feudalnog doba, a interesovanje je zaista neverovatno.

Iznenađenje je nastalo kada se na konkurs prijavilo oko 200 kandidata iz inostranstva – što je čak šest puta više od broja Japanaca koji su se prijavili za ovaj posao.

Prefektura Aiči u centralnom delu Japana, sa ciljem da promoviše turizam, raspisala je konkurs za posao na koji se prijavilo 235 kandidata, od kojih će samo njih šest dobiti posao nindže.

Za sada je u uži krug ušlo 13 kandidata koji nisu poreklom iz Japana, nego iz SAD, Francuske, Tajlanda i Italije.

Nindže će na svojim radnim mestima imati mesečnu platu od 180.000 jena, što je oko 1.430 evra, a ugovor će potpisati na godinu dana.

Njihov posao biće da izvode različite akrobacije i druge veštine, ali i da se fotografišu sa turistima, kada se to od njih bude zahtevalo.

Iako se, zahvaljujući stripovima, filmovima i igricama, veruje da su nindže heroji, borci za pravdu, zaštitnici žena i dece, istina je drugačija.

Naime, njihova uloga kroz istoriju bila je da obavljaju najnečasnije zadatke, koje japanski feudalci i plemići nisu želeli da rade, pa su tako nindže često bile plaćeni špijuni, uhode i plaćene ubice.

28/03/2016 11:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments