Dr Gugl: Najčešća postavljana pitanja o zdravlju u 2017!

21/12/2017 11:21

Dr Gugl: Najčešća postavljana pitanja o zdravlju u 2017!

Većina nas, kada su u pitanju zdravstvene tegobe, pre odlaska na pregled, simptome ukucava u Gugl. U nastavku otkrijte šta su to ljudi širom sveta pitali doktora Gugla ove godine.

CNN dobio je listu najčešće postvaljanih pitanja u vezi sa zdravljem koje su dobili od Gugl PR-a Evana Barnora Gripija. Na vrhu liste nalazilo se pitanje “šta izaziva štucanje”, a odgovor, ukoliko vas zanima, jeste da štucanje može biti izazvano brojnim stvarima, počev od gaziranog soka preko nagle promene temperature.

Najčešće postavljana pitanja o zdravlju na Guglu 2017

Na prvom mestu jeste pitanje u vezi sa štucanjem, a lista se nastavlja na sledeći način:

2. Kako zaustaviti hrkanje?

3. Šta uzrokuje kamenje u bubrezima?

4. Zašto sam toliko umoran/umorna?

5. Koliko dugo traje grip?

6. Šta je normalan krvni pritisak?

7. Kako smanjiti holesterol?

8. Šta uzrokuje visok krvni pritisak?

9. Šta je ADHD?

10. Šta je lupus?

Gugl analitika najtraženijih pojmova 2017

U odvojenim analizama, globalno, opoidi, keto dijeta i Netfliks drama “13 razloga zašto” su bili među najtraženijim pojmovima.

Razlozi za potragu navedenih pojmova su jednostavni, navode Gugl stručnjaci. Dok su opoidi postali popularni analgetici u terapiji bola, keto dijeta podrazumeva visok unos zdravih masti i smanjenje ugljenih hidrata.

Serija “13 razloga zašto” uz to što ju je producirala megapopularna tinejdž zvezda Selena Gomez, veoma je tražena zbog same kontroverzne priče. Naime, serija se bavi tinejdžerskom Hanom Baker, koja je izvršila samoubistvo i ostavila je 13 kaseta u kojima objašnjava razloge.

Iz Gugla su, kada smo već kod ove teme, upozorili da, iako sama serija budi svesnost javnosti u vezi sa samoubistvima, u isto vreme, nema baš pozitivan efekat, jer je tokom ove godne, pitanje “kako počiniti samoubistvo” postavljeno za 26% više nego prošle godine. Ipak, “prevencija samoubistva” je takođe porasla u pretrazi na Guglu i to za 23%.

Šta su na Guglu pitali iz Srbije u 2017?

Gugl je objavio listu i najtraženijih pojmova ukucavanih na pretraživaču iz Srbije, a ovo je lista top 10 najtraženijih pojmova kod nas:

1. Vremenska prognoza
2. Eurobasket
3. Zadruga
4. Pink
5. Ubice mog oca
6. Strasti Toskane
7. IKEA Srbija
8. Ana Brnabić
9. Bogdan Bogdanović
10. Uzmi račun i pobedi

 

21/12/2017 11:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments