Najskuplje jelke na svetu

16/12/2021 09:54

Najskuplje jelke na svetu

Praznici nam se približavaju, a neizostavni deo proslave Nove godine i Božića svakako je jelka. A znate li koliko koštaju najskuplje jelke?

Prirodna, veštačka, plastična papirna… danas imamo veliki izbor kada su jelke i ukrasi u pitanju. Sve zavisi od naše volje, mašte, kreativnosti ali i dubine džepa. Oni koji ne moraju da razmišljaju o raspodeli finansija tokom praznika odlučuju se na ekstravagantne jelke, a u nastavku saznajte koliko su koštale neke od najskupljih jelki na svetu.

Najskuplje jelke ikada

  1. U Sofitel Hotelu u Londonu postojala je jelka koja je koštala 55 hiljada dolara. Na njoj su bile ručno pravljene flaše konjaka od 24- karatnog zlata! Bila je visoka oko pet metara.
  2. Mini jelka u Tokiju u jednom lancu prodavnica, bila je visoka svega 40 centimetara, ali bila je dekorisana ružama u čijem centru je bio dijamant. Jelka je koštala 1,8 miliona dolara!
  3. U Diznilendu, razume se, svake godine kiti se jelka. Ali ona je ništa u poređenju sa zlatnom jelkom u koju je bilo urezbareno 50 Dizni junaka. Jelka je napravljena od 24- karatnog zlata, u Japanu i koštala je 4,2 miliona dolara!
  4. I stigli smo do najskuplje jelke ikada napravljene. U pitanju je jelka koja je nameštena u hotelu u Emiratima. Bila je visoka 12 metara, a na njoj okačeni su ukrasi koje su činila 181 dijamanta, ali i safiri, biseri i drugo drago kamenje. Jelka je koštala 11 miliona dolara!
16/12/2021 09:54

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments