Kako slušati muziku na YouTube-u bez videa?

22/10/2015 11:30

Kako slušati muziku na YouTube-u bez videa?

YouTube, platforma za slušanje i gledanje audiovizuelnih sadržaja, predstavlja nepregledan izvor svega što nas može interesovati, zabaviti, opustiti…

Zahvaljujući aplikaciji za pametne telefone, YouTube se jednostavno može koristiti i na mobilnim telefonima.

Međutim, YouTube podrazumeva da vi, kada slušate nešto, želite to i da gledate, jer vam ova platforma to i omogućava – šta god da je u pitanju.

Ali s obzirom na to da se preko ove aplikacije na pametnim telefonima najčešće samo sluša muzika, bez potrebe za gledanjem, nepotrebno je korišćenje ekrana.

Osim što ne želite da gledate video, nego samo da slušate muziku, gašenje ekrana bi moglo biti veoma korisno jer će vam omogućiti duže trajanje baterije, a samim tim i duže slušanje muzike.

Kako da slušam muziku bez videa?

Kako biste uspeli u ovoj svojoj nameri, potrebno je da na svom pametnom telefonu posedujete aplikaciju pod nazivom Black Screen of Life.

Kada aktivirate ovu aplikaciju, potrebno je da pokrenete YouTube ili neku drugu aplikaciju preko koje slušate muziku. Kada odaberete željeni sadržaj za slušanje, dovoljno je samo da prekrijete senzor blizine, koji vašem telefonu daje znak kada bi trebalo da održava ekran ukljuen, a kada može slobodno da ga ugasi jer vam nije potreban.

Senzor blizine se najčešće nalazi blizu zvučnika na vrhu telefona, iznad ekrana. Kada pokrijete ovaj senzor – tako što na primer okrenete telefon ekranom prema površini na kojoj ga držite, ekran će se ugasiti, ali ne i muzika koju želite da slušate.

Na ovaj način uštedećete veliki proenat baterije, što i jeste cilj ove opcije.

Ako nemate aplikaciju Black Screen of Life a želite da ugasite ekran dok slušate muziku na YouTube-u, videćete da ne postoji ta mogućnost. Ukoliko zaključate telefon tokom slušanja – i video će se stopirati.

22/10/2015 11:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments