Uređaj za lako brojanje kalorija

26/01/2016 13:50

Uređaj za lako brojanje kalorija

Kada bi znali koliko kalorija ima svaka pojedinačna namirnica u količini u kojoj nameravamo da je pojedemo – lakše bismo kontrolisali dijetu i kao i unos nutritivnih vrednosti hrane koju konzumiramo.

Srećom – upravo takav uređaj postoji i predstavljen je na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu od strane kompanije DietSensor.

Iako izgleda kao da je ovaj uređaj san snova za sve one koji žele da drže dijetu i da je kontrolišu na najbolji način, SCiO uređaj je zapravo namenjen i ljudima koji boluju od dijabetesa, kardiovaskularnih i sličnih bolesti, a koji zbog toga moraju da paze šta jedu.

french-fries-932849_640

SCiO uređaj jednostavnom infrared spektroskopijom analizira hemijski sastav hrane i pića, a zatim podatke očitava na pametnom telefonu. Analiza na ovaj način vrši se praćenjem načina na koji molekuli reaguju na svetlost.

Zahvaljujući ovom gedžetu uz samo jedan klik možete saznati koliko masnoće, ugljenih hidrata ili šećera se nalazi u namirnici, odnosno hrani koja se nalazi ispred vas. Međutim, još uvek SCiO neće moći da analizira nutrutuvnu vrednost heterogene hrane, kao što je na primer sendvič koji se sastoji od više sastojaka, ali će moći da skenira namirnice kao što su sir, hleb, meso…

Praćenjem nutritivne vrednosti hrane pravite dnevnu tabelu na kojoj je ispisano sve što ste tog dana uneli, kako biste lakše mogli da odredite dalje korake prilikom dijete ili da pratite unos kalorija zarad zdravlja.

SCiO za sada košta 249 dolara, dok je korišćenje aplikacije zahvaljujući kojoj skenirane podatke prenosi na pametni telefon košta 10 dolara mesečno.

Pogledajte način na koji funkcioniše ovaj uređaj:

26/01/2016 13:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments