Tehnologija: 7 stvari koje će do 2030. nestati

01/03/2018 09:49

Tehnologija: 7 stvari koje će do 2030. nestati

U 21. veku, nove tehnologije skoro svakodnevno donose novine, a naučnici predviđaju da će upravo te novine potisnuti brojne stvari kojima se danas služimo.

1. Telefonske govornice: Devedesetih godina, telefonske govornice obuzele su ceo svet. Ipak, pronalaskom mobilnih telefona, one su polako pale u zaborav, a za desetak godina, mogle bi potpuno da nestanu iz upotrebe.

2. MP3 plejer: U ranim 2000-tim godinama vokmen i diskmen zamenili su MP3 plejeri, a nije postojala osoba koja ga nije imala. Ipak, danas, ljudi su se sve više okrenuli smartfonima, te bi i ovi muzički gedžeti mogli da nestanu do 2030. godine.

3. Daljinski upravljači: U budućnosti, predviđa se da bi televizori mogli da se pale na glasovne ili pak taktilne senzore, te će daljinski upravljači prestati da se koriste.

4. Punjači: Smatra se da će vajrles odnosno bežična tehnologija da zameni punjače, te ćemo telefone i druge uređaje puniti vajrlesom.

5. Kablovska televizija: Zaista, proces digitalizacije već je počeo, pa se predviđa da će kablovska TV do 2030. biti deo istorije.

6. Kreditne kartice: Razvojem onlajn usluga, sve će se plaćati onlajn, te bi i kreditne kartice mogle da odu u zaborav.

7. Digitalne kamere: Osim ukoliko niste profesionalni fotograf, digitalni fotoaparat vam neće biti potreban, naročito sve većim poboljšanjem telefona kada je kamera u pitanju.

 

01/03/2018 09:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments