Da li je ovo najskuplji telefon na svetu?

28/09/2016 10:21

Da li je ovo najskuplji telefon na svetu?

Tržište pametnih mobilnih telefona preplavljeno je modelima koji se po svojim nekim karakteristikama izdvajaju od konkurencije.

Kada je u pitanju vrednost, odnosno cena – malo je onih koji bi mogli da se “pohvale” cenom od pola miliona dolara – koliko košta verovatno najskuplji telefon na svetu.

Ovaj telefon je zapravo iPhone 7, ali dorađen od strane brenda Gresso koji je poznat po sređivanju određenih modela pametnih telefona koji se već nalaze na tržištu.

Pod nazivom “Black Diamond” Gresso je predstavio tri verzije modela iPhone 7 od kojih će svaki koštati pola miliona dolara, a razlog za ovako visoku cenu jeste 1.450 crnih dijamanata koji se nalaze na zadnjoj strani uređaja, dok je ostatak kućišta napravljen od ojačanog titanijuma.

Za svaki od ovih modela brenda Gresso potrebno je više od 18 sati da se napravi, jer se svaki primerak izrađuje ručno.

iphone-od-pola-miliona-dolara

Gresso logo i okvir kamere su napravljeni od deset grama 18-karatnog zlata, dok se uz telefon isporučuju crne AirPods bežične slušalice. Telefon ima 256GB interne memorije.

Svi zainteresovani svoj primerak mogu poručiti putem zvaničnog sajta. Međutim, onima kojima cena ne odgovara, mogu poručiti malo “slabiju” verziju koja košta “samo” dve i po hiljade dolara.

28/09/2016 10:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments