Odabrani prvi finalisti Evrovizije!

11/05/2016 10:09

Odabrani prvi finalisti Evrovizije!

Pored Nemačke, Španije, Velike Britanije, Italije , Francuske i Švedske – u kojoj se i održava ovogodišnje takmičenje za “Pesmu Evrovizije”, poznato je kojih 10 država je dobilo svoju šansu da učestvuje u finalu nakon prve polufinalne večeri.

U finalu Evrovizije, koje se održava 14. maja, osim “velike petorke” – država koje su stalni učesnici finala i države domaćina, nastupiće i prdstavnici Azerbejdžana, Rusije, Holandije, Mađarske, Hrvatske, Austrije, Jermenije, Češke, Kipra i Malte.

Među 18 polifinalista, od kojih je 10 prošlo u finale, našle su se i Bosna i Hercegovina i Crna Gora, koje nisu prošle dalje.

Predstavnica Srbije, Sanja Vučić, nastupiće u drugoj polufinalnoj večeri koja se održava 12. maja, pored koje će nastupati još 17 predstavnika država učesnica “Evrosonga”.

Izmenjen način glasanja

Od ove godine sistem glasanja na Evroviziji je promenjen. Pravo glasanja imaće stručni žiri i gledaoci čiji će se bodovi odvojeno računati.

I žiri i gledaoci imaće priliku da daju bodove od 1 do 8, 10 ili 12, a nakon proglašenja rezultata stručnog žirija, koji će biti sastavljen od pet članova, biće saopšteni rezultati glasanja gledaoca.

Gledaoci će glasati putem svojih telefona, slanjem SMS poruka ili koristeći zvaničnu aplikaciju. Ovi glasovi će se iskombinovati dajući svakoj peesmi određeni broj bodova.

Voditelji takmičenja će saopštiti broj bodova publike, tako što će početi od zemlje koja je za svoju pesmu i nastup dobila najmanje poena gledalaca.

Nakon objavljivanja svih bodova, glasovi i publike i stručnog žirija biće dostupni na sajtu Eurovision.tv.

11/05/2016 10:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments