Japan: Banja za sve ljubitelje vina

19/11/2016 11:34

Japan: Banja za sve ljubitelje vina

Banja Junesun u bliziniji Tokija (Japan) predstavlja jednu od sigurno najoriginalnijih banja na svetu, a posebno je interesantna ljubiteljima vina.

Naime, ova banja svojim posetiocima nudi kupanje u kafi, čaju, ali i vinu – bez obzira na to da li više preferirate beli ili crno vino.

Osim bazena sa ovim napicima, koja mogu imati vrlo povoljan efekat na zdravlje celokupnog organizma, a pre svega kože, u ovoj banji nalaze se i bazeni sa “običnom” vodom koji su takođe namenjeni zabavi i relaksaciji posetioca svih uzrasta.

Tretman crnim vinom

Smatra se da crno vino sadrži antioksidant resveratrol koji pomaže u borbi protiv starenja kože, zbog čega je upravo bazen sa ovim pićem jedan od popularnijih u banji Junesun.

Međutim, tretman crnim vinom nije nešto što su smislili Japanci i pogotovo nije novina modernog doba, već vuče koren još iz doba Kleopatre i Rimljana, jer su se žene i tada kupale u vinu kako bi svoju kožu učinile mekšom.

Ako niste ljubitelj vina, banja Junesun nudi kade ispunjene raznim drugim pićima, poput kafe, sakea (japanskog nacionalnog pića), zelenog čaja, ali i kadu ispunjenu supom od nudli.

Pogledajte kako izgleda ova jedinstvena banja:

19/11/2016 11:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments