Javni poziv za podršku nabavke bicikla

18/06/2021 13:29

Javni poziv za podršku nabavke bicikla

Prijavljivanje za subvenciju od 10.000 dinara iz budžeta grada Novog Sada za kupovinu bicikla počeće sledećeg petka, 25. juna.  Za ovu namenu izdvojeno je 7.020.000 dinara. Zainteresevani Novosađani mogu da se prijave do 5. jula u 12 časova.

Elektronske prijave se mogu “predati” sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine i sajta “Novosadske biciklističke inicijative”, a nakon apliciranja osoba koja je konkurisala, ako dobije neki od brojeva (od 1 do 900) treba da dostavi kopiju ili očitanu ličnu kartu. Podsećanja radi, pravo na subvenciju ima samo jedan član domaćinstva, a mogu da se prijave samo oni čije je prebivalište u Novom Sadu i isto to dokazuju ličnom kartom.

Dalje se navodi, da pet dana nakon isteka roka na pomenutim sajtovima, biće obavljena rang lista. Oni kojima bude odobrena subvencija od  10.000 dinara biće i telefonom kontaktirani i to u roku od osam dana nakon objavljivanja rang liste. Građani koji dobiju novac imaće 15 dana od objave rang liste da dostave traženu dokumentaciju kako bi dobili sredstva. Dokumenta se predaju u Kulturnu stanicu “Eđšeg”, Antona Čehova 4.

Tražena dokumentacija:

  • lična karta na uvid,
  • original potpisanog obrasca izjave o članovima domaćinstva,
  • original potpisanog obrasca saglasnosti o obradi podataka o ličnosti,
  • dokaz o otvorenom dinarskom računu na svoje ime (npr. kopija bankovne kartice sa imenom, prezimenom i brojem računa ili potvrda banke)
  • dokaz o kupovini novog bicikla, sa datumom nakon objavljivanja konačne rang-liste (originalni fiskalni račun, sa gotovinskim računom koji glasi na ime izabranog lica, uz redni broj prijave i garanciju).

Jednako je važna i informacija da bicikl mora biti nov i kupljen na teritoriji Srbije, s tim što datum kupovine ne sme biti pre  objavljivanja konačne rang-liste. Detaljnije informacije mogu da se dobiju i na telefone 069 2021 300 i 069 2021 961 od ponedeljka do petka od 9 do 19 sati.

možda vas zanima i : Evolucija bicikla: Pogledajte kako je izgledala promena kroz vekove!

Cilj programa je pružanje podrške za nabavku bicikla kao ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva na teritoriji Grada Novog Sada za 2021. godinu, sa namerom povećanja broja biciklista na ulicama Grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine. Sredstva za realizaciju Programske aktivnosti obezbedio Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine, iz budžeta Grada Novog Sada za 2021. godinu, a udruženje Novosadska biciklistička inicijativa je nosilac projekta.

Sve potrebne informacije u vezi sa projektom možete naći OVDE

18/06/2021 13:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments