Ove zdravstvene simptome ne smete zanemarivati!

18/08/2022 16:36

Ove zdravstvene simptome ne smete zanemarivati!

Iako nam možda neki simptomi deluju bezazleno, zapravo, mnogo puta se desi da su u pitanju vapaji organizma i da nikako nisu za zanemarivanje!

Promene na koži

Promene na koži kao što su: crvenilo, žućkasta koža, tamne mrlje ili mrlje koje se ljušte, promene na mladežima, pa čak i pojačana dlakavost, mogu ukazati na neku vrstu kanciroma ili neke druge bolesti.

Probavne promene

Kontinuirane promene pri obavljanju ove fiziološke potrebe mogu ukazati na ozbljijni problem kao što je rak prostate ili urinarna bolest. Rak dojke, limfnih čvorova ili testisa može se manifestovati i uočiti preko kože. Zadebljanja i kvržice vam mogu ukazivati na to. Pratite svoje telo jer neke vrste raka baš tako možete otkriti.

Bolovi

Učestale bolovi u leđima i glavi nikako nemojte zanemarivati, jer mogu ukazivati na tumor na mozgu ili rak jajnika ili creva. Bol je povezan sa upalom imuniteta, a to je dobro predstanje za razvijanje kancera.

Problemi sa ustima i grlom

Bol grla koja ne prestaje, prehlade, promuklost, kvržice u grlu i teško gutanje mogu mogu ukazivati na rak grla, ždrela, grkljana ili jednjaka, kako prenosi magazin.hr. Ovi simptomi ne moraju ukazivati na karcinom, ali svakako ih ne treba ni zanimarivati jer mogu biti početak drugih ozbiljnijih bolesti.

Hronični umor

Pri širenju raka, imonuloški sistem slabi te se stanje umora pojačava, vrlo često praćeno temperaturom. Učestala pojava temperature može ukazivati na ovaj ozbiljan problem.

Gubitak kilograma

Većina osoba koja boluje od raka znatno gube na kilaži. Nagli i veliki gubitak kilograma je prvi znak ove opake bolesti, i najjčešće se vezuje za rak pluća ili probanog trakta. Ako vidite da naglo gubite na svojoj masi, pritom ne vodeći račun o ishrani, što pre se obratite lekaru.

Izvor: srbijadanas.com

18/08/2022 16:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments