Istraživanja otkrila šta je prava tajna uspešnog braka

29/08/2017 10:35

Istraživanja otkrila šta je prava tajna uspešnog braka

Australijski istraživači su 13 godina motrili venčane parove i došli su do formule uspešnog i srećnog braka!

Studija je započeta 2001. godine, a tokom tog perioda, ispitivani su parovi i njihov brak. Studija je otkrila da su vršnjaci usklađeniji po pitanju odluka o tome kako trošiti novac i kada imati decu te da se bolje nose sa krizama, poput finansijskih problema.

Istraživanje je otkrilo da su od svih ispitanika najsrećniji muškarci koji su oženili mlađe žene. Jedna od autorki studije doktorica Tera Mek Kinniš rekla je da to otkriće “nije iznenađujuće”. S druge strane, najmanje su srećni muškarci koji su u braku sa starijim ženama.

“Ako je razlika u godinama između supružnika prevelika postoji rizik da će svaki od njih u jednom trenutku poželeti drugačije stvari”, objašnjava stručnjak za veze Džejms Pris. “Takođe, nivoi zrelosti kod parova s velikom razlikom u godinama mogu značajno varirati pa rasprave o ljubomori i novcu mogu biti česte.”

Studija pokazuje i to da su žene koje su u braku sa starijim muškarcima duboko nesrećne za razliku od onih koje su se udale za mlađeg partnera. Istraživanje je tako pokazalo da i muškarci i žene preferiraju da budu u braku s mlađim supružnikom.

Uprkos tome, brakovi parova koji su bliži u godinama pokazali su se najuspješnijima. “Osobe koje su u braku s puno mlađim ili starijim partnerom na posletku iskuse puno veći pad u sreći“, objasnila je Mek Kinniš.

29/08/2017 10:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments