6 načina da unapredite svoju vezu

22/03/2016 11:05

6 načina da unapredite svoju vezu

Da li postoje neke stvari u vašoj vezi koje bi trebalo promeniti? Na odnosu se uvek mora raditi, a ukoliko želite da vaša veza napreduje – ovo su saveti koje bi trebalo da poslušate:

1. Isprobajte nešto novo zajedno

par avantura

Upustite se u neku zajedničku avanturu!

Istraživanja su pokazala da su parovi koji imaju zajedničke aktivnosti mnogo zadovoljniji svojom vezom. Stoga, zgrabite svog partnera za ruku i odvažite se na neku zajedničku aktivnost. To može biti obično gledanje filma ili čak putovanje.

2. Tračarite

Parovi uglavnom svoje probleme čuvaju za sebe, međutim, ukoliko podelite svoj problem sa bliskim prijateljem imaćete mnogo više dobiti nego štete. Mnogi parovi sve svoje probleme rešavaju među sobom, nesvesni da bi lakše mogli da dođu do rešenja problema ukoliko problem podele sa nekim ko je možda bio u sličnoj situaciji pa ih može posavetovati kako da se izbore sa tim.

kafa i razgovor

Podelite problem sa bliskim prijateljima i tražite savet.

3. Razgovarajte o troškovima

Prema nekim istraživanjima zaključeno je da gotovo 40 procenata parova lažu svog partnera o kupovini, a novac je jedan od glavnih uzroka svađe. Nemojte se ustručavati da podelite informacije o troškovima sa svojim partnerom, čak iako nemate iste poglede na to. Nema potrebe da preterano štedite zarad dobrobiti svoje veze, ali nemojte ni prikrivati svoje navike.

par držanje za ruku dvoje

Razgovor može da reši mnoge probleme!

4. Posao je zajednički problem

Ukoliko se vaš partner suočava sa poteškoćama na poslu, ili je nezaposlen, imajte u vidu da je neophodno da poštujete njegovu situaciju i da je sagledate kao zajednički problem. Otvoreni razgovor može da vam pomogne da prebrodite loše dane i da pritom ojačate svoju vezu.

5. Ne ustručavajte se da potražite pomoć

Kada stvari pođu po zlu, može se dogoditi da oboje postanete depresivni. Međutim, kada su žene u pitanju, problemi u vezi neretko dovode i do zdravstvenih problema kao što su visok krvni pritisak ili gojaznost. Stoga, ukoliko nešto nije u redu u vašoj vezi, potražite pomoć.

žena leži

Prepoznaje prve znake problema i zatražite pomoć.

6. Posvetite se prvo sebi

Kada ste depresivni neretko to utiče i na vašeg partnera. Ukoliko imate tendenciju da se izolujete kada ste tužni, to može ozbiljno da utiče na vašu vezu. Antidepresivi vam mogu pomoći da se izborite sa negativnim trenucima, ali imajte u vidu da nose sa sobom i mnogo negativnih posledica po vas, stoga je najbolje da potražite pomoć stručnjaka ili se posvetite fizičkoj aktivnosti.

22/03/2016 11:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments