Ovo su znaci da ste u toksičnoj vezi

21/08/2017 13:21

Ovo su znaci da ste u toksičnoj vezi

Svaki početak nove veze donosi uzbuđenje i osećaj da smo na “sedmom nebu”. Upravo zbog toga, mnogi zatvaraju oči na prve znakove da nešto nije u redi. Otkrijte na vreme da ste u nezdravoj vezi.

1. Odmah i sve

Osobe koje već pri prvih nekoliko kontakata sa vama postaju suviše lični i dele sa vama sve, mogu kasnije razviti brojne psihološke poremećaje, poput opsesije, upozoravaju psiholozi. Osećaj bliskosti razvija se vremenom, a samim tim, pričanje o nekim previše ličnim stavkama dolazi mnogo kasnije, a ne odmah, na početku veze.

2. Preuzimanje kontrole

Ako vaš partner planira svaki aspekt vašeg života, uspostavite granicu. Nema potrebe da znate šta ko radi u svakom trenutku u toku dana. Iako je osećaj zaljubljenosti najjači na početku veze i želite da provodite što više vremena sa partnerom, provođenje previše vremena s novim partnerom može da dovede do prebrzog zasićenja. Dajte prostora jedno drugome.

3. Šta dugi misle

Ukoliko vašeg novog partnera vaši prijatelji i porodica nisu prihvatili, zapitajte se zašto je to tako. Vaši najbliži vam žele najbolje i imajte na umu da verovatnop ostoji dobar razlog zašto osećaju averziju prema vašem novom momku/devojci.

21/08/2017 13:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments