Hronično singl? – U redu je biti sam!

10/05/2016 10:18

Hronično singl? – U redu je biti sam!

Ovo je moderno doba. Ljudska prava i jednakost polova se slave, dok je tehnologija evoluirala u neizostavni deo našeg života. Ipak, romansa nam je i danas servirana kao uslov za srećan život.

Dan zaljubljenih se slavi kao zvanični praznik ljubavi, sa pregršt ruža i bombonjera u obliku srca koji paradiraju u naručju srećnih parova. Koliko samo filmova postoji na temu ljubavi, svaki još više srceparajući nego prethodni, koji nas upozoravaju da je srećan kraj sve što nam je potrebno ne samo za srećan život, već za život uopšte?

Samoća kao izbor

I onda ste tu vi, hronični samac ili samica. Osoba koja je večito bez partnera, koja nema životnu priču dostojnu tematike romana Danijele Stil i koja je savršeno u redu sa tom činjenicom. Uprkos konstantnim dobrim namerama vaših srećno zaljubljenih prijatelja koji vas pola večeri nagovaraju da sve u vašem životu ostavite po strani kako biste našli svoju bolju polovinu, provodeći ostatak večeri bespomučno žaleći se na svoju, vi želite da izgradite sebe kao celinu pre nego što ćete postati nečija polovina. Takav stav nije pogrešan iako se može činiti da vam čitav svet poručuje da jeste.

Imajte svoj stav o ljubavi i vezama

par

Ljubav može biti jedna od najboljih stvari koje su vam se ikada dogodile ali zahteva više od buketa cveća ili promene statusa na društvenoj mreži. Ona zahteva posvećenost, pregršt tolerancije, poštovanja i poverenja, što je lakše reći nego zaslužiti.

Mnoge osobe se upuštaju u romantične veze iz straha od samoće. Samoća ponekad može biti dobra jer je najvažnija veza koju ćete ikada imati ona koju imate sami sa sobom. Bez obzira da li smatrate da život u dvoje nije za vas ili ste još u potrazi za odgovarajućom osobom, morate biti svesni svojih osećanja, želja i potreba kako biste razumeli tuđe.

Ljubav je samo dodatak sreći

Vaš način života je vaš izbor, stoga imate pravo da budete sebični i zanemarite savete od strane prijatelja, rodbine, poznanika i drugih ljudi koji vam govore kako biste bili srećniji samo kad biste uspeli da pronađete partnera. Romantična veza nije, niti ikad može biti parametar za sreću u vašem životu, ona može samo da doprinese sreći ukoliko je skladna. Istinski srećni možete biti samo ako prihvatite sebe kakvi jeste, sa svim manama i vrlinama, a ukoliko se u vašem životu pojavi osoba čije mane i vrline takođe prihvatate, to je bonus.

10/05/2016 10:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments