7 navika koje uništavaju poverenje u vezi

10/01/2018 12:53

7 navika koje uništavaju poverenje u vezi

Jasno je da se poverenje u vezi gubi, nakon što nas neko slaže ili pak prevari. Međutim, postoje i mnogo suptilnije navike i načini ponašanja koji mogu da izazovu sumnju, a u nastavku saznajte i koji su!

Kompromis

Poverenje se gradi kada počnemo da sagledavamo i drugu stranu i kada smo spremni da saslušamo razloge osobe sa kojom smo u vezi, pre nego što donesemo konačnu odluku. Ukoliko u vezi nismo spremni na kompromise, to može da utiče na stabilnost veze i da izazove sumnju da nešto u tom odnosu ne funkcioniše.

Nedostupnost

Ukoliko vaš partner otkaže planove u poslednji momenat i to često radi, a uz to, dešava se da se neretko ne javlja na telefon, postoji opravdan razlog da počnete da sumnjate da nešto nije u redu. Naravno da za većinu ovih događaja postoje racionalna objašnjenja, pa pre nego što krenete da paničite, isprva realno sagledajte situaciju.

Ne priznajemo da smo pogrešili

Ukoliko od partnera nikada ne čujete izvinjenje ili priznanje da je pogrešio, to može biti ogromna prepreka u daljem građenju poverenja. Naravno da se dešava da svi pogrešimo, ali ukoliko neko ne preuzima odgovornost i beži od obaveza, to i te kako izaziva sumnju.

Previše drame

Kada se posvađate, partner odjuri pre nego što rešite problem. Ukoliko se ovo dešava prečesto, postoji mogućnost da je partner željan pažnje i da drami samo da bi pokazao/pokazala da je bitna u vašem životu. Ovo se naravno može pokazati i mnogo civilizovanijim načinima, a dramatične scene mogu biti isrpljujuće kako psihički, tako i fizički.

Tračarenje

Naravno da svi s vremena na vreme volimo da čujemo poneku trač, ali ukoliko vaš partner stalno ogovara druge, pogotovo drage prijatelje ili porodicu, zapitajte se šta onda priča o vama, iza vaših leđa?

Odlazi iz sobe da pošalje poruku

Napuštanje prostorije kako bi partner poslao poruku, skrivanje telefona i vrpoljenje utiče na poverenje, a ovakvo ponašanje, prema psiholozima, uglavnom s razlogom izaziva sumnju.

Ne poklapaju se priče

Ukoliko se ispostavi da je partner rekao da na primer ide u teretanu, a zaboravi da spomene da posle toga ide na kafu sa prijateljem i to se dešava prečesto, može da izazove brojne sumnje. Zapitajte se da li je zaista u pitanju nesporazum, manjak komunikacije ili pak manjak iskrenosti?

10/01/2018 12:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments