Frižideri za kozmetiku

27/07/2020 11:10

Frižideri za kozmetiku

Često se preporučuje da parfeme i kozmetiku treba držati na hladnom i tamnom mestu kako bi što duže zadržala svežinu i kako ne bi izgubili svoja svojstva posredstvom sunca, visokih temperatura, vlage…a i veći deo proizvoda je i delotvorniji i prijatniji ako se drži na nižim temperaturama.

Smatra se da kuhinjski frižider nije podoban za držanje kozmetike zbog unakrsne kontaminacije, hrane i kozmetiičkih proizvoda. Takođe temperatura u kuhinjskom frižideru je često preniska i može da našteti proizvodu i da mu izmeni strukturu te on u najboljem slučaju nije ovmah upotrebljiv, što ne pogoduje za kremu ili šminku.

Sve su popularniji takozvani mini frizideri koji se mogu smestiti čak i u spavaću sobu. Ovo je od pre par decenija hit proizvod imućnijih dama i zove se „frižider za lepotu“ ili beauty fridge. To su obično samo umanjene verzije običnih, kuhinjskih frižidera, a najčešća žalba korisnika je da su previše bučni.

Pariski brend Beautigloo na tržište izlazi sa novim „tihim naslednikom frižidera za lepotu“. Oni su zaista potpuno nečujni i veoma pogodni za spavaće sobe. Ovaj frižider održava temperaturu skladišta na 20 stepeni celzijusa , što je, kažu, optimalno za kozmetiku.  Beautigloo može da se pohvali veoma niskom otrošnjom energije, a načinjen je od materijala koji se gotovo u potpunosti mogu reciklirati.

Preporučuje se za čuvanje micilernih voda i mistova, krema za negu kože oko očiju, lakova, ruževa, prirodne kozmetike, parfema, preparata za negu nogu . Poželjno je na hladnom čuvati i kristalne masažere lica- žad i ružičasti kvarc, kako bi bilo efikasniji u otklanjanju podnabulosti i podsticanju cirkulacije lica, vrata i dekoltea.

27/07/2020 11:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments