Iznenađujuće poruke koje šalju određene boje odeće koju nosimo

22/08/2019 11:51

Iznenađujuće poruke koje šalju određene boje odeće koju nosimo

Opšte je poznato da boja utiče na naše raspoloženje i da odaje prvi utisak, a da li znate da određene boje šalju neke skrivene poruke? 

Boje i karakter osobe

Plava

Prema studijama, ova boja je najpopularnija u biznis svetu, pa je tako i najbolja opcija kada je odlazak na razgovor za posao u pitanju. Naime, ova boja se povezuje sa kompetencijom i uliva poverenje.

Crvena

Ovo je veoma interesantna boja u psihologiji. Snažna je, privlači pažnju i mnogima lepo pristaje. Prema psiholozima, ona pokazuje moć, te je dobar izbor kada je odlazak na posao u pitanju. Uz to, ova nijansa je simbol ljubavi, pa se preporučuje i kada su odlasci na ljubavne sastanke u pitanju.

Siva i crna

Siva boja je veoma konzervativna i ukoliko ne želite da privlačite pažnju, onda je ovo boja za vas. Crna je, kao što znamo, elegantna, pokazuje autoritet i sofisticiranost. Uz to je i “sigurna” boja koja “prolazi svuda”.

Zelena

Zelena boja utiče na naša čula na primitivan način. Prirodne nijanse ove boje umiruju i čine nas sigurnim, a uz to, ova boja utiče i na kreativnost. Zelene nijanse pokazuju da je osoba stabilna i autoritativna, ali da nije konzervativna.

Roze

Nemojte se bojati ovih nijansi. Roze boja pokazuje da je osoba druželjubiva i otvorena.

Žuta

S jedne strane, žuta boja pokazuje da je osoba optimistična, a sa druge, nije prikladna za posao, jer previše odvraća pažnju.

Bela

Ova boja pokazuje da je osoba uredna, te se preporučuje za posao, poslovne ručkove i večere.

 

22/08/2019 11:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments