Studija otkrila šta je damama zapravo bitno kod suprotng pola

16/11/2017 12:43

Studija otkrila šta je damama zapravo bitno kod suprotng pola

Analiziranjem podataka, naučnici su bacili u senku romantično žensko viđenje i pokazali šta je pripadnicama nežnijeg pola, barem na prvi pogled, kod muškaraca najvažnije.

Akademija Koventri i Aberistvit Univezritet analizirali su podatke sa vebsajta TubeCrush. Naime, na sajt, postavljane su fotografije muškaraca, podzemne železnice Londona. Posetiteljke su ocenjivale izgled muškaraca, davajući lajk ukoliko im se određen tip muškarca dopadne, odnosno palac “nadole” ukoliko im se pak ne dopada.

Šta je modernim ženama važno kod partnera?

Studija je pokazala da su se većini dama svideli mišićaviji muškarci, koji su delovali bogato. Naime, najviše lajkova dobijali su krupniji putnici železnice, u skupim odelima, sa skupim nakitom, poput “smart” satova ili sa luksuznim mobilnim telefonima i lap-topovima.

Studija navodi da je mali procenat žena, kada je privlačnost u pitanju, uzimala u obzir emotivne aspekte, poput očinstva. Psiholozi su zaključili da žene, uprkos brojnim feminističkim pokretima i emancipaciji, i dalje smatraju da se muževnost pripadnika jačeg pola ogleda u fizičkog građi i dobroj finansijskoj situiranosti.

16/11/2017 12:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments