Glamurozni ormar i u malom stanu

15/02/2021 19:32

Glamurozni ormar i u malom stanu

“Walk – in” ormari su oduvek bili san svake žene, a simbol su luksuza i glamura. Ko nije zapamtio “walk-in” ormar iz serije “Seks i grad” u kojem je zaljubljena Keri Bredšo imala stotine pari cipela i komada odeće. Ali, nije Bredšo imala takav ormar samo nakon udaje. Gotovo isti model ormara imala je i u svom, malom stanu. Dakle, mali garderober ne bi trebao ograničiti vašu kreativnost. Mali ili veliki, pruža ekskluzivno rešenje za odlaganje garderobe.

Najnoviji trendovi u opremanju eterijera daju svakoj prostoriji doma mogućnost da se istakne svojom funkcionalnošću. U manjim stanovima, garderober može biti atraktivno oblikovan i tako postati sastavni deo prostora . “Walk-in” ormar je najčešće skromnija verzija garderobera, a može se smestiti i u deo hodnika. Smeštanjem u spavaću sobu, uz koju je vezano kupatilo, ako je tako rešen stan, postižu se najkvalitetniji prostorni odnosi.

Ovakva rešenja, za skladištenje odeće i obuće, su praktična i funkcionalna, jer je sve vrlo pregledno i jednostavno za upotrebu. Iako se “walk-in” ormari ponekad čine kao privilegija onih s viškom stambenih kvadrata, stvarnost je drugačija.

Najvažniji su nacrt i ideja. Ostava, koja vam nije u upotrebi za taj vid garderobera je idealna. Ako ne postoji odvojena prostorija, možete improvizovati. Za to su vam potrebne samostojeće police, može da posluži i već postojeći ormar, ali bez vrata.

Bez izgovora

Mali broj kvadrata često nam služi kao izgovor zašto nešto ne možemo imati u svom domu, a zapravo je potrebno tek malo veštine i truda kako bi se naše želje pretvorile u stvarnost. Jedna od tih želja je i “walk-in” ormara. Naime, on se čini kao nedostižan san, jer ne možemo posvetiti celu jednu prostoriju našeg malog stana odeći, obući i modnim dodacima.

Međutim, možemo “walk – in” ormar smestiti uz, na primer, kraći zid pravougaone prostorije. Tada će ga definisati dve stranice, a neće oduzimati previše prostora, jer ćete za to iskoristiti onaj deo prostorije u kojem vam ne stoji ništa mnogo važno. Otvoreni prolaz između zidova ormara omogućuje ulaz u ormar dubine od tek jednog metra. Stranicu ormara koji nije prislonjen uza zid, možete oblepiti nekom od gotovih obloga za zidove. Izbor je velik. Od tapeta preko drveta i iverica do kamena i drugih dekorativnih “presvlaka” za zidove.

Ovakav garderober nije dubok, zato njega treba pažljivo osmisliti. To je isključivo prostor za vešanje odeće, koju ćete staviti uz njegovu kraću stranicu. Duži zid, imaće sa obe strane, te iskoristite jednu, za fioke, korpe i police standardne dubine od 35,5 cm, što će vam ostaviti dovoljno prostora za hodanje kroz prostor. Umesto da dodate vrata od ormarića ostavite police otvorenima ili pak postavite šipku u ormar na koju ćete okačiti zavesu i tako sakriti potencijalni nered od pogleda. Time ćete uštedeti na prostoru, a dobiti vizualno privlačan ormar.

Organizujte prostor

Sećate li se svih onih kutijica u koje je Keri slagala odeću od koje se nije mogla odvojiti? Zato je važno da dobro rasporedite svoj prostor, te napravite odeljke. Nemojte bežati od kutija u koje će odložiti odeću, koju jednostavno morate zadržati.

Moderan dizajn

Baš poput ormara junakinje serije i vaš dizajn trebao bi biti svevremenski pomešan s modernim. Birajte bele ili svetle tonove, što će vašem ormaru dati eleganciju i prefinjenost.

Osvetljenje

Možete imati najljepši i najorganizovaniji garderober, ali ako osvetljenje ne odgovara ukupnoj temi, glamur značajno pada. Potrudite se, ako je to moguće, da imate što više prirodnog svetla. Na taj način ćete lakše oceniti boju odeće i savršeno je složiti i uskladiti. Naravno, možete se igrati, pa ubaciti i neki glamurozni, recimo, kristalni luster. Kod planiranja ovakvog ormara možete koristiti i kvalitetnije LED rasvete.

 

pročitajte još i koliko vremena potrošimo na garderobu:

Pola godine u potrazi za pravom odevnom kombinacijom!

 

 

15/02/2021 19:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments