Pola godine u potrazi za pravom odevnom kombinacijom!

12/06/2016 09:26

Pola godine u potrazi za pravom odevnom kombinacijom!

Nakon istraživanja na temu – koliko vremena provodimo u toku dana birajući šta ćemo obuči, došlo se do zanimljivih statističkih podataka.

Naime, žene u toku dana razmišljaju 17 minuta o svom ormaru, odnosno o njegovom sadržaju, a kako bi odabrale “pravu” odevnu kombinaciju kada su u uzrastu od 18 do 60 godine potroše i do šest meseci svog života.

Osim toga, statistika pokazuje da čak 62 odsto žena pati i od izliva besa, za šta je okidač tvrdnja da “nemaju šta da obuku”. Da li vam se to ikad desilo? 🙂

Muškarci i oblačenje

covek odelo

Kada su u pitanju muškarci, situacija je malo drugačija. Međutim, i oni provode određeno vreme ispred ormara i razmišljajući o adekvatnoj odevnoj kombinaciji.

Naime, prosečan muškarac provede oko 13 minuta tokom dana u potrazi za tim šta će da obuče, odnosno tri dana na godišnjem nivou.

Samo jedan od pet muškaraca, sudeći po istraživanju, razbacijue odeću po prostoriji dok se sprema, dok je više od trećine njih doživelo isti problem kao i žene – izliv besa zbog toga što “nemaju šta da obuku”.

Sadržaj ormara

ormar

Na osnovu istraživanja došlo se i do zanimljivih podataka kada je u pitanju sadržaj ormara. Naime, manje od polovine odeće koju imamo u ormaru zaista i oblačimo (44 odsto).

Prosečan ormar se sastoji od 152 komada odeće, od kojih 57 komada nosimo veoma retko, dok je čak 11 sa etiketom – odnosno nikada nismo ni obukli.

Bez obzira na ovu statistiku, jedna od 20 odraslih osoba će se bar jednom nedeljno požaliti na to da nema šta da obuče. Čak 15 odsto ispitanika je reklo da im pogrešan odabir odeće može uništiti dan, a jedna od 10 osoba zakasni na posao upravo zbog neodlučnosti.

12/06/2016 09:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments