Da li pranje i ispiranje kose u lavoru donosi lepše i kvalitetnije lokne?

25/04/2022 10:28

Da li pranje i ispiranje kose u lavoru donosi lepše i kvalitetnije lokne?

Polovično ispiranje kose u posudi sa vodom pojačaće vaše uvojke, ili barem tako teorija kaže…

U čemu je stvar?

Nepokorne lokne? Isprobajte regenerator koji se ne ispira, a zatim isperite kosu u posudi.

Obećanje

Neobičan, ali prilično zamršen TikTok savet sugeriše da će „povećanje vremena kontakta vaše kose“ s proizvodima uzastopnim pranjem u istoj vodi poboljšati njeno stanje.

Test

Prvi korak je „luk i voda“: samo operite i regenerišite kosu kao i obično, zatim raščešljajte kremu za kovrdžavu kosu, nakon čega sledi nanošenje kondicionera. Nakon tuša, napunite lavor toplom vodom i, u koraku koji izgleda kao da ispirate proizvod, prebacite kosu preko glave i uronite je u lavor. Koristeći ruke iscedite kovrdže, ponovo ih potopite u istu vodu i ponovite, a zatim ostavite kosu da se osuši na vazduhu. TikToker pod nazivom curlyzia.xo ovo radi sa svojom kosom četiri puta, da „bi smanjila kovrdžavost, hidrirara lokne, razblažila i distribuirala proizvod i smanjila ućebavanja“.

Presuda

Voda bi mogla pomoći uglađenom izgledu kose za dodatnu definiciju lokni, kao i dužem efektu proizvoda. U našem slučaju nije izgledala toliko drugačije. Dakle, ključni za lokne su odgovarajući proizvodi i korišćenje zaštitnog svilenog šala u krevetu.

25/04/2022 10:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments