Francuska: Aplikacija za vanredne situacije

10/06/2016 09:23

Francuska: Aplikacija za vanredne situacije

Kako bi bila što spremnija u slučajevima bombaških napada, vatrenih obračuna ili drugih katastrofa, Francuska vlada je napravila posebnu aplikaciju za mobilne telefone.

Uz pomoć ove aplikacije svi koji budu prisustvovali ovakvoj vanrednoj situaciji ili budu saznali nešto iz prve ruke – moći će da brzo pošalju upozorenje.

Apllikacija je razvijena posle prošlogodišnjeg terorističkog napada u Parizu, ali je tek nedavno objavljena. Dostupna je na engleskom i francuskom jeziku.

Ona je podešena tako da prosledi upozorenje ako se napad dogodi blizu korisnika telefona. Na uređaju će ekran postati crven i preko celog ekrana će pisati “ALERT”.

Kako bi korisnici aplikacije znali sa kakvom katastrofom su se susreli, aplikacija će dati i kratak opis, kao i savet kako da reaguju.

U početku ova aplikacija je bila namenjena za slučaj oružanih i bombaških napada, ali su francuske vlasti odlučile da je unaprede kako bi mogla da šalje upozorenja u slučaju industrijskih nesreća, poplava i drugih vanrednih okolnosti.

10/06/2016 09:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments