Savršeno skuvan pirinač – svaki put!

14/05/2016 11:07

Savršeno skuvan pirinač – svaki put!

Ponekad su tajne dobrog kuvara upravo u sitnicama, kao što je – savršeno skuvana jaja i savršeno spremljen pirinač svaki put. A mi vam sada odajemo baš te tajne.

Profesionalnim kuvarima nikad se neće desiti da im jednostavna jela ne uspeju. Međutim, ni kuvanje pirinča nije tako jednostavno – ako želite da vam svaki put uspe kao da ste profesionalac.

Upravo je ovaj prilog jedan od najčešćih na domaćoj trpezi, baš zbog toga što se odlično uklapa sa mnogim jelima i namirnicama koje se spremaju kod nas.

Kako savršeno skuvati pirinač?

riza

Ukoliko želite da unapredite svoje kuvarske veštine – ovaj savet će vam biti veoma koristan. Kuvanje je kao matematika – ima svoje formule koje uvek daju očekivani rezultat.

Upravo je i kuvanje pirinča zasnovano na jednoj jednostavnoj formuli – u kojoj je najvažnija proporcija, odnosno odnos količina vode i pirinča.

Zato – ako želite da vam pirinač uspe svaki put – dovoljno je da stavite vodu i pirinač u proporciji 1:1, znači – koliko pirinča ima u posudi, toliko je potrebno da sipate i vode.

Međutim, trik je u potpuno neočekivanom sastojku. Ukoliko stavite jednu šolju vode i jednu šolju pirinča – dodajte i par kapi limunovog soka, posolite i poklopite.

Nakon 20 minuta kuvanja na nižoj temperaturi dobićete savršen pirinač. Prijatno i uživajte!

14/05/2016 11:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments