Uskršnja trpeza: Kako savršeno skuvati jaja

27/04/2016 11:53

Uskršnja trpeza: Kako savršeno skuvati jaja

Iako deluje jednostavno – ipak je potrebna određena veština prilikom kuvanja jaja kako bi ona svaki put ispala najbolje. A kada je ovo bitnije – nego za Uskrs!

Kako skuvati uskršnja jaja

Kako biste u potpunosti bili pripremljeni za Uskrs i kako biste bili sigurni da će praznična trpeza biti sjajna – potrebno je da znate kako da savršeno skuvate jaje.

deviled-eggs-861773_640

Kada izvadite jaje iz frižidera, pre nego što ga stvaite da se kuva – stavite ga pola minuta ispod mlaza mlake vode. Na ovaj način će jaje dobiti “sobnu” temperaturu i biće spremno za kuvanje.

Ovo je važan korak prilikom kuvanja jaja, zbog toga što se hladna opna jaja i vruća voda ne slažu – pa je prebno ublažiti ovu razliku u temperaturi kako bi se jaje pravilno skuvalo.

eggs-1221984_640

Tvrdo kuvano jaje je potrebno kuvati malo duže – oko 10tak minuta, a možda i više, u zavisnosti od jačine temperature na kojoj se kuva. Nakon kuvanja, ovakvo jaje prebacite u vodu u koju ste prethodno stavili kocke leda.

Ako želite rovito, meko jaje – potrebno je da ga kuvate oko pet-šest minuta. Važno je da sveže jaje stavite u vodu koju još nije proključala.

*Stavljanje kuvanih jaja u hladnu vodu sa kockicama leda sprečava stvaranje zelenog kruga oko žumanca.

27/04/2016 11:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments