Koka-kola nije samo za piće: Bizarna upotreba ovog napitka!

16/08/2017 20:40

Koka-kola nije samo za piće: Bizarna upotreba ovog napitka!

Pored toga što gasi žeđ i osvežava. Koka-kola može da ima mnogo veću, i veoma bizarnu, ulogu u našim životima…

Verovatno najveći brend ikada, „Coca-cola“ je prema istraživanjima, najviše upotrebljivana reč nakon engleskog „hello“. Iako je dokazano da je izuzetno štetna, kola je i dalje jedno od omiljenih pića ljudi širom sveta. Ipak, malo ko zna da koka kola može da bude i izuzetno praktično sredstvo za mnoge kućne radove.

Čišćenje

Moramo dapriznamo da ovo nikome nije omiljen kućni posao, ali wc šolja mora da se čisti. U pomoć vam može priteći limenka koka kole. Naime, sipajte tečnost u wc šolju, ostavite da odstoji dvadesetak minuta i samo pustite vodu. Keramika unutar wc šolje biće blistavo čista.

Isti efekat postiže se i sa tvrdokornim mrljama od kamenca u kupatilu i kuhinji, a zbog limunske kiseline, kola može da bude izuzetno sredsto za čišćenje staklenih površina.

Ovaj napitak možete da koristite i za pranje sudova, a koka kola uklanja i rđu.

Otklanja fleke sa odeće

Ukoliko0 imate fleku na omiljenoj majici koju ne možete da skinete, jednostavno sipajte ovo piće u dozer za prašak za veš u mašinu. Kiseline u koka koli skinuće svaku tvrdokornu mrlju.

Za lepotu

Ukoliko ste ofarbali kosu, ali je boja tamnija nego što ste želeli, isperite kosu koka kolom nekoliko puta, Kiseline će sprati pigment iz farbe.

Takođe, kosa će vam se ukovrdžati ukoliko je naprskate sa koka kolom.

Nezgoda sa žvakaćom gumom

Svima se desilo da nam se žvaka ulepila u kosu. Umesto čupanja i sečenja pramenova, na žvaku nanesite malo koka kole ostavite da odstoji nekoliko minuta. Žvaka će se stvrdnuti i lako ćete je skinuti.

Za ubode

Ukoliko vas je ujeo komarac, osa ili vas je opekla meduza, spas je upravo u koli. Na ujed natapkajte malo ovog napitka i svrab odnosno bol će nestati.

16/08/2017 20:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments