Šta nauka kaže: Kako se pravilno kuva čaj?
Povezane objave
Da li se čaj stavlja u ključalu vodu ili malo hladniju? Kesice čaja ili čaj u listićima? Da li u ovaj napitak treba stavljati mleko? U nastavku saznajte šta naučnici kažu, koji je pravilan način konzumiranja čaja?
Pravilno kuvanje čaja
Prema naučnicima, većina nas greši dok pravi svoj omiljeni topli napitak. Naime, prema njima, ovako izgleda pravilno kuvanje čaja.
- Sipajte toplu vodu u šolju da kesicom čaja.
- Čaj ne kuvajte na ringli, već u mikrotalasnoj i to 60 sekundi i na 500 vati.
- Sačekajte minut, a zatim kesicu izvadite i potopite u vodu deset puta, a onda kesicu bacite.
Pogledajte još: Kako odabrati čaj?
Na ovaj način, čaj ispušta sva lekovita svojstva. Ipak, imajte na umu da su studije pokazale da ispijanje vrelog čaja povećava rizik od raka jednjaka, zato sačekajte da se vaš omiljeni napitak ohladi.
Pogledajte još:
Ljudi sa visokim holesterolom žive duže?
Namirnice za zdravo srce!
Najzdraviji napitak za čišćenje organizma
Evo zašto i oni koji se hrane zdravo ne gube višak kilograma!
Kako prekidi sna utiču na raspoloženje
5 različitih pauza koje biste trebali napraviti već danas
Koje namirnice uništavaju zube?
Najefikasniji način za jaču i zdraviju kosu
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*