Najbolje namirnice za mršavljenje bogate proteinima

23/03/2018 09:27

Najbolje namirnice za mršavljenje bogate proteinima

Protein potpomaže izgradnji mišića, a čini nas sitijim duži vremenski period. U nastavku saznajte koje su to namirnice na top listi kada je gubitak viška kilograma u pitanju.

Proteinske namirnice i mršavljenje

1. Tunjevina

Tuna u konzervi sadrži 22 grama proteina i ispod 100 kalorija po porciji. Ovo čini tunu 94% od proteina i samo 6% kalorija, od čega veći deo zauzimaju omega 3 masne kiseline koje su izuzetno zdrave i povezane su sa gubitkom viška kilograma.

2. Pileće grudi

Ovaj deo pileta sadrži oko 90% proteina, šti znači da jedna porcija omogućava 20 grama proteina i samo 1 gram masti. Ovo meso nas čini sitijima duže vreme i zato lakše gubimo kilograme.

3. Losos

Jedna porcija losoa (oko 2 fileta), sadrže 17 grama proteina, ali i antiupalne omega 3 masne kiseline. Ljudi koji konzumiraju ove kiseline imaju manji procenat masti u organizmu, stoga uvrstite losos u vašu ishranu makar 3 puta nedeljno.

4. Ćuretina

Ćureće grudi su odličan izvor proteina, a 95% kalorija dolazi upravo od proteina. Imaju veoma mali nivo loših masti i veće količine dobrog holesterola.

5. Jaja

Jedno veliko jaje ima 6 grama proteina. Ne izbegavajte žumance, jer pored proteina, sadrži vitamine A, D i E, te holin, koji je neophodan za zdrav metabolizam.

6. Sočivo

Šolja sočiva sadrći 18 grama proteina i 16 grama vlakana, što nas čini sitima. Uz to, gvožđe sadrži i 40% dnevne potrebe za gvožđem.

7. Švapski sir

Pola činije ovog sira sadrži 14 grama proteina i veoma mnogo kalcijuma.

8. Sardine

Jedna porcija sardina sadrži 23 grama proteina i 100% dnevne potrebe za vitaminom B12.ds.

23/03/2018 09:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments