Zbog ovih grešaka patite od nesanice!

20/10/2017 11:52

Zbog ovih grešaka patite od nesanice!

Ukoliko imate simptome nesanice, možda se razlog krije u navikama koje imate pred spavanje.

Prerano odlazite u krevet

Ukoliko imate problem sa spavanjem verovatno vam se desi da odete u krevet pre nego što vam se uistinu spava. Ljudi koji pate od insomnije često imaju neregularan ciklus spavanja i buđenja. Odlazak u krevet pre vremena neće vam doneti više sna, a poremetićete svoj ritual spavanja. Pokušajte da se organizujete tako da svako veče ležete i da se svako juto budite u otprilike isto vreme.

Pomoć tražite u alkoholu

Sigurno ste primetili da jedna čaša nekog alkoholnog pića vas čini da budete pospaniji. Međutim, naravno, alkohol nije lek za nesanicu, a postoji velika verovatnoća da, ukoliko posežete za čašicom pred spavanje, razvijete zavisnost.

Kasna večera

Obilan obrok pred spavanje može da bude glavni okidač za nesanicu. Uz to, postoji rizik od povećanja holesterola u krvi i pojave viška kilograma. Večerajte najmanje dva sata pre odlaska u krevet i izaberite lako svarljiv obrok.

Društvene mreže

Većina nas se, pred odlazak na spavanje, “prikači ” na društvene mreže. Naravno, ovo može da vas razbudi i da se “zanesete” te potrošite previše vremena listajući glavnu stranicu Fejsbuka ili Instagrama. Izbegavajte korišćenje društvenih mreža kada pođete u krevet.

Negativnost

Ukoliko pred spavanje počnete negativno da razmišljate i počnete da mislite kako nećete zaspati, povećavate šanse da se to zaista i desi. Pokušajte maksimalno da se opustite i otklonite ružne misli. Koncentrišete se na disanje i opuštanje celog tela i uma.

20/10/2017 11:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments