Umanjite simptome depresije jednostavnim trikovima

17/01/2023 09:34

Umanjite simptome depresije jednostavnim trikovima

Pre nego što odlučite da koristite medikamete u lečenju depresije, pokušajte sa ovim jednostavnim, ali efikasnim promenama.

Analizirajte uzroke

Za razliku od ostalih medicinskih dijagnoza, za depresiju ne postoje testovi, kao što je analiza krvi, a može biti uzrokovana različitim faktorima, od psihičkih do fizičkih, poput disbalansa rada štitne žlezde. Pričajte sa lekarom o simptomima, kako biste imali jasniju sliku vašeg stanja.

Šta jedete?

Disbalans šećera u krvi može da dovede do promena raspoloženja, pa i depresije.Ukoliko osećate nervozu, nesvesticu, tugu ili umor, razmislite šta konzumirate i promenite način ishrane.

Pročitajte i… Ova hrana može da izazove depresiju

Pokušajte sa vitaminon B12

U pitanju je nutrijent koji podiže nivo energije, stabilizuje raspoloženje i reguliše upale u organizmu. Manjak B12 vitamina može da izazove depresiju.

Znojenje

Ne samo da vežbanje sprečava depresiju, već može biti prirodni antidepresiv. Prema istraživanjima, osobe koje su imale depresiju, nakon 12 nedelja vežbanja, za 30% su uklonili simptome ovog oboljenja.

Jarko svetlo

Nespavanje, osećaj nesvetice, umora i žudnja za ugljenim- hidratima znaci su sezonskog afektivnog poremećaja (SAD). Jedna američka studija pokazala je da terapija svetlom ima isti efekat kao antidepresivi. Ova terapija podrazumeva da 30 minuta sedite na oko 30 centimetara blizu belog, fluorescentnog svetla svakog jutra.

Pročitajte i… 3 esencijalna ulja u borbi sa sezonskim afektivnim poremećajem

 

17/01/2023 09:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments