Jutarnje navike zbog kojih se gojimo

15/11/2017 14:10

Jutarnje navike zbog kojih se gojimo

Ukoliko vam vaga ne pokazuje ono što želite da vidite, a vi se uporno trudite, razmislite o tome kakav vam je jutarnji ritual.

Svi imamo jutarnje rituale, bilo da je pritiskanje “snooze” dugmeta, tuširanje ili istezanje. Ali da li ste se ikada zapitali da neke od ovih navika i te kako utiču na naš obbim struka? U nastavku, otkrijte 5 navika zbog kojih se gojimo.

1. Preterivanje

Kada je u pitanju san, postoji delikatni balans između nedovoljno spavanja i previše spavanja. A obe ove stvari utiču i na gojaznost. Prema naučnicima, prosečnoj osobi dovoljno je sedam sati sna kako bi bila zdrava.

2. Ne nameštate krevet

Jedna studija je pokazala da osobe koje nameštaju krevet ujutro imaju bolji kvalitet sna i opuštenije su. Takođe, ovaj ritual ih čini produktivnijim u toku dana. Produktivnost utiče i na motivaciju, čak i kada je borba sa viškom kilograma u pitanju.

3. Mobilni telefoni

Šta prvo uradite kada otvorite oči? Kladimo se da je odgovor: “Pogledam u telefon”! Naime, gubljenje vremena na društvenim mrežama odmah ujutro ostavlja nam malo prostora za zdravije navike, kao što je doručkovanje.

4. Preskačete merenje

Svi imamo momente kada izbegavamo susret sa vagom, ali prema studijama, žene koje su odlagale merenje češće su se gojile od onih koje su se redovno merile.

5. Doručak

I na kraju, ono što već svi znamo- izbalansiran doručak je najvažniji obrok u toku dana.

15/11/2017 14:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments