Najbolja zaštita kose u toku leta

11/07/2016 10:43

Najbolja zaštita kose u toku leta

Kao što je koži potrebno da je zaštitite od sunca i soli u toku leta – isti tretman zahteva i kosa, ukoliko želite da sačuvate njen izgled, sjaj i zdravlje.

Kosa u toku leta najčešće postaje suva jer je isušuju sunce, ali i voda, pogotovo slana, morska, ali i hlorisana voda u bazenima.

Kada je kosa suva ona se lakše lomi, puca, a krajevi cvetaju. U toku leta bi trebalo izbegavati grubo trljanje kose peškirom, prečesto češljanje i vezivanje mokre kose.

Međutim, ukoliko želite da sačuvate lep izgled i zdravlje svoje kose potrebno je da koristite ove preparate i tretirate svoju kosu tokom leta na pravi način:

kosa lala

  • Hidratantni šampon i regenerator – jer oni intenzivno neguju kosu, ne sadrže paraben, sulfate, natrijum i hlor, hidriraju je i osvežavaju tokom vrelih dana.
  • Preparati sa UV zaštitom – nalik na one koje koristite kako biste zaštitili kožu od negativnih sunčevih zračenja. Zahvaljujući ovim preparatima sprečiće sušenje izbeljene kose, dok će tamna kosa biti zaštićena od pojave crvenog pigmenta.
  • Lak za kosu ili regenerator – koji sadrže UV zaštitu potrebno je da se nanosi na vlažnu kosu kako bi se zaštita što bolje apsorbovala.

*Nakon vrelih letnjih dana i pogotovo po povratku sa letovanja najbolje bi bilo da neko vreme ne izlažete kosu dodatnom isušivanju, pa bi trebalo izbegavati feniranje i peglanje kose, vezivanje repova i punđe – bar neko vreme.

11/07/2016 10:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments