Put do ravnog stomaka: Koliko drugo treba da traje “izdržaj”?

26/03/2018 09:37

Put do ravnog stomaka: Koliko drugo treba da traje “izdržaj”?

Sigurno ste svi čuli za plank- vežbu izdržaja tokom koje su uključene skoro sve grupe mišića na telu. Ova vežba je veoma teška, ali jednako efikasna. U nastavku saznajte koliko bi trebalo da budete u ovom položaju ukoliko želite ravan stomak…

Istraživanja su već pokazala da tzv. plank, odnosno izdržaj, može da preoblikuje telo. Ipak postoji jedna začkoljica: koliko dugo treba biti u ovom položaju?

Izdržaj: Vežba za ravan stomak

Prema fitnes trenerima, idealno bi bilo da osoba ima tri izdržaja tokom vežbanja u trajanju od 60 sekundi. Međutim, ukoliko nikada dosad niste radili plank, nemojte rizikovati da se povredite zarad ravnog stomaka. Sasvim je dovoljno da počnete i sa kraćim intervalima pa da postepeno povećavate, dok ne dostignete 60 sekundi, savetuju treneri.

Ukoliko vam je 60 sekundi mnogo odjednom, probajte da uradite plan 10 sekundi, da se odmorite 10 sekundi, pa da onda ponovo uradite izdržaj. Ovo ponavljajte tri do šest puta, u zavisnosti od vizičke spremnosti. I ne brinite o gubitku kilograma, jer i ovaj način može da dovede do smanjenja obima struka, ukoliko budete uporni.

26/03/2018 09:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments