Ovo je najzdravije voće na svetu

06/09/2019 09:59

Ovo je najzdravije voće na svetu

Kao što znamo, veoma je zdravo jesti voće i povrće svaki dan. Narano, određene namirnice imaju više nutrijenata od drugih, a nas je zanimalo koje voće je najzdravije.

Stručnjaci su upoređivali voće, njihov sastav i koliko utiču na naše zdravlje, te su napravili listu najzdravijeg voća na svetu.

Najzdravije voće na svetu

  1. Maline sadrže veliku količinu antioksidanata koji umanjuju rizik od brojnih vrsta kancera. Uz to, bogate su i vitaminom C.
  2. Na drugom mestu su brusnice, a njihova tajna krije se u antibakterijskoj ulozi. One sprečavaju pojavu određenih bakterija i posebno su pogodne za urinarne infekcije. Uz to, ove bobice su i jak prirodni antibiotik.
  3. Borovnice imaju veoma malo kalorija i pokazale su se efikasnim u regulisanju šećra u krvi. Uz to, smanjuju nivo lošeg holesterola, a štite i od demencije.
  4. Trešnje su prepune zdravih nutrijenata koji imaju antiupalno dejstvo. Naročito su pogodne kod uklanjanja bolova.
  5. Nar ima brojne benefite po naše zdravlj. Uz to što snižava krvni pritisak, bori se protiv kancera i poboljšava kognitivne funkcije.
  6. Crno grožđe smatra se eliksirom mladosti, a uz to snižava krvni pritisak i poboljšava zdravlje srca.
  7. Citrusno voće, kao što su narandže, limun i grejpfrut, jačaju naš imuni sistem, a utiču i na lučenje hormona sreće.
  8. Jabuke, najrasprostranjenije voće na svetu, su veoma zdrave. Smanjuju simptome astme i alergije, pomažu varenju, a zahvaljujući maloj količini kalorija, idealne su u borbi sa viškom kilograma.

 

06/09/2019 09:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments