Ovo je najzdravije bobičasto voće

30/08/2016 09:13

Ovo je najzdravije bobičasto voće

Našem organizmu, kako bi funkcionisao na najbolji način je potrebno ono što u prirodi već postoji. Zato je veoma važno da redovno jedemo voće i povrće.

Kada je u pitanju voće – ono uglavnom sadrži vitamine i druge zdrave i hranljive supstance koje su potrebne našem telu. Međutim, postoji jedno voće koje se izdvaja od ostalih!

Poznato je da bobičasto voće u sebi sadrži mnoge zdrave sastojke, ali najzdravije od svog bobičastog voća je malina!

maline

Malina rešava mnoge zdravstvene probleme

Osim što je veoma hranljiva, malina se uspešno bori i protiv mnogih zdravstvenih tegoba: uspešno skida povišenu temperaturu, čisti žuč, pospešuje izbacivanje peska iz bubrega, jača imunitet i srce, a krvnu sliku dovodi u normalu.

Neguje kožu

Osim što pomaže prilikom otklanjanja i ublažavanja određenih zdravstvenih tegoba, malina je veoma korisna i prilikom negovanja kože, posebno masne i problematične. Sa dodatkom odgovarajućeg biljnog ulja – može da čini masku za suvu, osetljivu, zrelu i oštećenu kožu, a s obzirom na to da je bogta vitaminom C i elaginskom kiselinom – malina može da obezbedi hemijski i mehanički piling, a služi i za izbeljivanje tena.

maline cinija

Umiruje, čisti i okrepljuje

Upravo je ovo sve moguće uz samo jednu biljku! Ako iskoristite izgnječene plodove maline za masažu tela – dobićete okrepljujući tretman, zahvaljujući čemu ćete semenkama malina mehanički otkloniti izumrle ćelije epiderma i regenerisati i nahraniti kožu. U isto vreme, prijatan miris ovog voća deluje smirujuće na ceo organizam i otklanja posledice stresa i nervoze.

30/08/2016 09:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments