Neočekivane navike zbog kojih se gojimo

21/02/2018 10:14

Neočekivane navike zbog kojih se gojimo

Gojaznost postaje sve veći zdravstveni problem, koji utiče na povećanje rizika od brojnih oboljenja. U nastavku saznajte koje navike, za koje nikada ne biste pretpostavili, utiču na povećanje telesne težine.

Pročitajte i… Trikovi za brže mršavljenje

Navike koje goje

  1. Previše flaširane vode– ukoliko konzumirate ovu vodu, unosite velike količine bisfenola A koji utiče na povećanje telesne težine. Ukoliko pak pijete flaširanu vodu, izaberite onu u staklenoj ambalaži.
  2. Previše alkohola– iako na primer vino nije mnogo kalorično, njegovo konzumiranje na prazan stomak utiče na povećanje šećera u krvi i nagomilavanje masnih naslaga.
  3. Dugo sedenje– bez obzira koliko pazite na ishranu i vežbate, ukoliko dugo sedite, dolazi do nagomilavanja viška kilograma. Pravite češće pauze i za to vreme šetajte.
  4. Prejake vežbe– kako nemanje fizičke aktivnosti utiče na višak kilograma, tako preterano vežbanje doprinosi nagomilavanju stresa koji onda utiče na nagomilavanje masnih naslaga u organizmu.
  5. Dijetalni sokovi- ovi sokovi su veoma opasni, jer sadrže veštačke zaslađivače, koji podižu nivo šećera u krvi i doprinose nagomilavanju masnih naslaga.
  6. Kafa na prazan stomak– ovaj ritual doprinosi rastu hormona stresa krotizola i dovodi do povećanja masnih naslaga u predelu stomaka.
  7. Nenaspavanost– ukoliko redovno spavate manje od šest sati dnevno, imate veći rizik od gojaznosti.
  8. Ne jedete povrće– ove namirnice prepune su vlakana, a imaju veoma malo kalorija, što znači da su ključni za zdravu ishranu, a samim tim i za mršavljenje.
21/02/2018 10:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments