Napitak za vraćanje energije i čišćenje organizma!

08/04/2016 15:54

Napitak za vraćanje energije i čišćenje organizma!

Naš organizam je konstantno “na udaru” različitih loših sastojaka koji se nalaze u namirnicama koje su deo naše svakodnevne ishrane.

Kako bi održali svoje telo zdravim i obezbedili mu dovoljno energije za pravilo funkcionisanje svakog dana, potrebno je izbacivati toksine i štetne materije koje se talože.

Najbolji način da ovo učinite jeste unošenjem odrovarajućih namirnica koje na prirodan način rešavaju ovaj problem.

Ako želite da svoj organizam očistite na pravi način i izbacite sve toksine, a da pritom obezbedite sebi dodatnu količinu energije – ovaj napitak je sve što vam je potrebno!

Potrebni sastojici:

  • 100 grama badema
  • 2 kašike mlevenog lana
  • 2 kašike fruktoze ili meda
  • 2 kašike mlevenog susama
  • 1 kašiku višanja ili drugog naseckanog voća po želji
  • pola kašičice mlevenog korijandera
  • pola banane
  • 1 jabuka

Naravno, možete praviti različite kombinacije ovog napitka kako viste ga učinili više “po svom ukusu”. Umesto badema možete staviti i lešnike, orahe ili koštice kajsije.

Ako želite da od ovoh moćnog napitka napravite kompletan obrok – dovoljno je da ubacite još svežeg voća – na primer banana ili jagoda, a kako biste od njega napravili osvežavajući letnji napitak – dovoljno je da ga rashladite ili dodate nekoliko kocki leda.

Način pripreme

Potrebno je da ostavite bademe u posudi sa vodom preko noći, kako bi omekšali. Nakon toga, ubacite ih u bledner, dodajte oko 2 dl vode i pustite da blender uradi svoje. Posle samo jednog minuta dobićete mleko od badema koje možete i procediti, ukoliko vam se ne dopada tekstura ove tečnosti, ali je bolje ostaviti tako – jer se upravo tako obezbeđuju svi hranljivi sastojci badema.

U bademovo mleko dodajte 2 kašike mlevenog lana, 2 kašike meda (ili fruktoze), 2 kašike mlevenog susama i kašiku višanja ili nekog drugog voća koje volite, pola kašičice mlevenog korijandera, pola banane i jednu jabuku.

Blanderom od ove smese napravite homogeni napitak koji vraća energiju i čisti organizam na najbolji mogući način!

08/04/2016 15:54

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments