Namirnice koje regenerišu jetru, tope kilograme i jačaju imuni sistem
Povezane objave
Maslačak, divlji beli luk, amarant i stevija su samo neke od biljaka koje su izvrsne za detoksifikaciju i mršavljenje. Bogate su vitaminima, mineralima, smanjuju holesterol, jačaju imunitet i imaju jako malo kalorija.
Najmanje tri od pet obroka u toku dana treba da sadrže zeleniše u različitim jelima: salate, čorbe, glavno jelo.
Maslačak detoksikuje i štiti jetru
Kao i bilo koja druga biljka, maslačak se takođe može naći u ishrani. Ima ista svojstva kao zeleniši, pošto je bogata vitaminima. Daje izvrstan ukus salatama, zahvaljujući gorkastom ukusu. Ova biljka je isključena iz ljudske ishrane, ali ima odlična svojstva za detoksifikaciju organizma, dobar je za digestiju, štiti jetru i bogat je vitaminom K.
Rukola je malo kiselkasta
Ova biljka je slična maslačku, a ima i malo kiselkastiji ukus, ali sa sličnim svojstvima. Takođe se koristi u salatama. Rukola ima manje nutrijenata od maslačka, ali se češće koristi.
Divlji beli luk
Zahvaljujući fitonutrijentu koji sadrži, a koji se naziva alicin, divlji beli luk ima efekat na viruse i može se koristiti protiv gripa i prehlada. Dobar je imunostimulator, dobar je za digestiju, snižava pritisak i holesterol. Može se koristiti u jelima, pored kopriva, crnog luka, domaćeg belog luka i praziluka.
Amarant tonizira nervni sistem
Amarant je takođe zaboravljen, ali je ova divlja biljka ekstremno bogata magnezijumom i tonik je za nervni sistem. Ako se ubaci u čorbu dobija se ekstremno dobar ukus.
Sezonskim jelima dodajte bosiljak, korijander i mentu
Začini daju izvrstan ukus prolećnim salatama. Pored toga, oni će olakšati varenje i imaće snažan efekat protiv gljivica i bakterija u digestivnom traktu. Dobrodošle su u salatama, pošto stimulišu želudačnu kiselinu.
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*