Motivacija: 5 saveta kako da istrajete u svom fitnes planu

09/10/2017 13:03

Motivacija: 5 saveta kako da istrajete u svom fitnes planu

Uz pomoć ovih saveta najvećih fitnes stručnjaka, ostaćete motivisani kada je vežbanje u pitanju.

Želite da promenite svoj stil života, ali desi vam se da vam nekad nije dan i da biste radije preskočili trening? Ne brinite, to se svima dešava. U nastavku otkrijte kako da istrajete u svojoj nameri da budete fit i zdravi.

Ne upoređujte se sa drugima

Brojni fitnes instruktori kažu da je posmatranje drugih u teretani kontraproduktivno. Umesto da se upoređujete sa drugima, uspostavite svoje fitnes navike i ciljeve. Naravno, osluškujte i svoje telo i nemojte da opterećivati oko toga koliko i kako drugi vežbaju.

Raspoloženje

Pored dobrog sna i izbegavanje stresa, ključni faktor za dobro raspoloženje jeste upravo fizička aktivnost. Stoga, ukoliko se osećate bezvoljno ili depresivno, idite na trening. Raspoloženje će vam se zagarantovano popraviti.

Izazovite sami sebe

Postavite sebi cilj i kada ga dostignete, postavite novi, malo teži. Povećanjem kondicije povećavaćete i broj serija i težinu vežbi.

Motivacija

Napravite spisak svih pozitivnih stvari koje vežbanje ima po vaše zdravlje i kada vam bude manjkalo volje, prisetite se svog spiska.

Obratite pažnju na odeću

Nemojte se opterećivati brojkom koja se pojavljuje na vagi. Umesto toga, obratite pažnju na vašu odeću. Kako gubite na obimu, tako vam pantalone neće biti zategnute i neće vas ništa žuljati.

09/10/2017 13:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments